Περπάτημα στο χιόνι… κάνει καλό!

Μέσα σε όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε ο καιρός φαίνεται να μας χαμογέλασε για λίγο… το χιονάκι έντυσε πολλές περιοχές της Ελλάδος και της Εύβοιας στα λευκά και μας έκανε να δούμε τα πράγματα λίγο πιο όμορφα και αισιόδοξα!

Πολλά παιδιά αλλά και μεγάλοι βρήκαν την ευκαιρία να περπατήσουν και να παίξουν με στο χιόνι… άλλωστε κάθε ευκαιρία για παιχνίδι δεν πρέπει να αφήνεται ανεκμετάλλευτη… το παιχνίδι είναι «υγεία» σε όποια ηλικία…

Το ξέρατε όμως πως το περπάτημα στο χιόνι και η επαφή του με αυτό έχει πραγματικά οφέλη για την υγεία μας; Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλα αυτά που μας χαρίζει λίγη άσκηση στο χιόνι!

  • Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, χαρίζει ευεξία και θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα από επικίνδυνες ιώσεις.
  • 12% περισσότερες θερμίδες μπορεί να «κάψει» ο οργανισμός μας όταν αθλούμαστε σε χιονισμένη περιοχή, λόγω του κρύου που επικρατεί.

Προσοχή : Ιδιαίτερη προσοχή στον ειδικό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την ασφάλειά σας. Ειδικός ρουχισμός για την αποφυγή του κρύου, προτιμήστε ρούχα που θα σας προστατέψουν και από την υγρασία σε περίπτωση που ιδρώσετε . Ειδικά πέδιλα ή μπότες, μπαστούνι, γάντια ,γυαλιά ηλίου αντηλιακή κρέμα αν θέλετε να κάνετε πεζοπορία στο χιόνι. Καλό θα ήταν ακόμη, αν σας αρέσει να περπατάτε για αρκετή ώρα να έχετε ένα μπουκαλάκι νερό και κάποιο υγιεινό σνακ μαζί σας. Αν επιθυμείτε να διανύσετε μεγάλη απόσταση, μην το κάνετε μόνοι σας, πάντα να υπάρχει κάποιος μαζί σας ή επιλέξτε να είστε μέλος μιας ομάδας, απαραίτητος ο χάρτης ή κάποιο μέσο επικοινωνίας.

(Υλικό : genenutrition.gr)

 

Σταυρούλα Λουκά

You May Also Like