Το πιο αφράτο μπισκότο με κομμάτια σοκολάτας!!!!

Σας το έχω πει άπειρες φορές ..αλλά θα το πω ακόμα μια… Τα λατρεύω τα μπισκότα και ειδικά αυτά τα μεγάλα και αφράτα με λαχταριστά κομμάτια σοκολάτας.. Τώρα τον χειμώνα που συνδυάζονται τέλεια με ζεστό καφέ.. γάλα σοκολάτα κλπ.. είναι απλά η πιο τέλεια συντροφιά!!!

Σας έχω λοιπόν μια υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή… Μέσα σε 10 λεπτά θα απολαύσετε τα πιο νόστιμα και αφράτα μπισκότα…

Υλικά

530 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

250 γρ. βούτυρο

125 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

250 γρ. καστανή ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 αυγά

300 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά.

Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό. Κατόπιν προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με τη μαρίζ τη ζύμη. Προαιρετικά καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα αφήνουμε κουταλιά-κουταλιά τη ζύμη, προσέχοντας να έχουν τα μπισκότα κενό μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 10 λεπτά. Τα μπισκότα διατηρούνται σε δοχείο αεροστεγώς κλειστό εκτός ψυγείου για πέντε μέρες.

Καλή όρεξη!!!

( Η συνταγή είναι από το www.mamapeinao.gr )

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *