Το πιο σημαντικό “συστατικό” σε μια σχέση!

Βλέπεις ερωτευμένα ζευγάρια, ζευγάρια που είναι μαζί χρόνια και αγαπιούνται, τα θαυμάζεις αλλά αναρωτιέσαι: Πώς γίνεται να είναι τόσα χρόνια μαζί; Ποιο είναι άραγε το μυστικό τους;

Επειδή κι εμείς αναρωτιόμαστε, είμαστε στο ίδιο “group” με σένα, κάναμε μια μικρή έρευνα για να δούμε τι λένε οι ειδικοί…μήπως τελικά πάρουμε την απάντηση που ψάχνουμε. Διαπιστώσαμε, λοιπόν, ποιο είναι το πιο σημαντικό σε μια σχέση αν θέλεις να κρατήσει “για πάντα”, αν υπάρχει δηλαδή το “για πάντα”.

sxesi1

Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι μόνο ο έρωτας, η σπίθα, τα ραντεβού και η επικοινωνία…το θέμα είναι να υπάρχει μια σταθερή βάση. “Χαίρω πολύ” θα μας πεις τώρα αλλά θα σου εξηγήσουμε ακριβώς τι εννοούμε.

Το θέμα είναι το ζευγάρι να είναι και φίλοι, να έχουν μια βαθύτερη βάση, να νοιάζονται πραγματικά ο ένας για τον άλλον και μόνο έτσι η σχέση θα γίνει πιο ανθεκτική στο χρόνο.

Ας πάρουμε το ζήτημα από την αντίθετη όψη. Όταν μια σχέση είναι βασισμένη στο σεξ δεν θα υπάρχει από κάποιου να “πιαστείτε” όταν θα έρθουν τα δύσκολα. Δεν θα σας συνδέει τίποτα. Ενώ αν είστε φίλοι τότε υπάρχει ένας άλλος βαθμός οικειότητας και εμπιστοσύνης που σας κρατά μαζί.

sxesi2

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι το άλλο σου μισό θα πρέπει να είναι ο κολλητός σου. Έχουμε διαφορετικούς φίλους γιατί έχουμε διαφορετικές ανάγκες, αλλά η βάση είναι ότι ο σύντροφός μας θα πρέπει να είναι ο πιο αγαπημένος μας φίλος.

Αυτός με τον οποίο μοιραζόμαστε και τις πιο ενδόμυχες σκέψεις μας, αυτός με τον οποίο μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας. Φυσικά, εκτός από τον σύντροφό σου επιβάλλεται να έχεις κι άλλους φίλους και να διατηρήσεις τις ισορροπίες.

Ποιος είπε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι εύκολες;

You May Also Like