Ποιά είναι τα τρόφιμα που έχουν ‘’κρυμμένη’’ ζάχαρη;;;

Κι όμως υπάρχουν κάποιες τροφές που με την πρώτη ματιά μας ξεγελούν… Υπάρχουν πολλά τρόφιμα τα οποία προτιμάμε στην καθημερινότητα μας, τα οποία είναι φουλ στη ζάχαρη και δεν το είχαμε υποψιαστεί ποτέ…

Πάμε να τα δούμε;;;;

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Το γιαούρτι είναι θρεπτικό, αλλά τα περισσότερα 0% προϊόντα έχουν πρόσθετη ζάχαρη για να είναι πιο νόστιμα. Αποφύγετε τα γιαούρτια με γεύσεις, και προτιμήστε πλήρες στραγγιστό γιαούρτι.

BBQ sauce

Τέλεια γεύση για το κρέας, αλλά 2 κουταλιές της σούπας περιέχουν περίπου 14 γραμμάρια ζάχαρης. Για την ακρίβεια, υπολογίζεται ότι το 40% της barbeque sauce είναι απλώς ζάχαρη. Το ίδιο συμβαίνει και με την κέτσαπ. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τα προϊόντα που αγοράζετε.

Χυμός φρούτων

Περιέχει βιταμίνες και μέταλλα, αλλά περιέχει και μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, χωρίς σχεδόν καθόλου φυτικές ίνες. Και αυτό ισχύει για τον χυμό που φτιάχνουμε εμείς, στο σπίτι. Αν μιλήσουμε για χυμούς εμπορίου, τότε η προσθήκη ζάχαρης ξεφεύγει σε τρομακτικά ύψη.

Σάλτσα για μακαρόνια

Οι έτοιμες σάλτσες για ζυμαρικά είναι γεμάτες με προσθήκες ζάχαρης, για να εξισορροπήσουν τη γεύση. Φτιάξτε μόνοι στο σπίτι τις δικές σας κόκκινες σάλτσες, ξέροντας τι υλικά χρησιμοποιείτε.

Μπάρες δημητριακών/ πρωτεΐνης

Αποφύγετε οποιαδήποτε μπάρα περιέχει συστατικά που δεν μπορείτε να προφέρετε. Είναι φτιαγμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να “αναπληρώνουν” ένα ολόκληρο γεύμα, συνεπώς αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη, αποφύγετέ τις.

Παγωμένο τσάι

Τα περισσότερα προϊόντα που θα βρείτε στα μαγαζιά περιέχουν σχεδόν ίσες ποσότητες ζάχαρης με το μέσο αναψυκτικό: δηλαδή πολύ υψηλές. Προτιμήστε ζεστό, πράσινο τσάι ή τσάι από βότανα.

Έτοιμες σούπες

Οι έτοιμες σούπες του εμπορίου, που είναι συνήθως σε μορφή σκόνης, έχουν συνήθως προσθήκη ζάχαρης, για την γεύση, αλλά και τεράστιες ποσότητες αλατιού.

Είμαι σίγουρη ότι προτιμάτε πολλά από αυτά όπως και εγώ… Μεγάλη προσοχή λοιπόν στις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζουμε… Όλες γράφουν την αλήθεια.. αλλά με ψιλά γράμματα…

(Υλικό από iatronet.gr)

Ελένη ♥♥

You May Also Like