Πώς το μενού σε ένα εστιατόριο επηρεάζει τον εγκέφαλό σου; Δεν θα το πιστεύεις!

Πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο, επικρατεί μια cozy ατμόσφαιρα και το φαγητό είναι πολύ νόστιμο. Και αυτά τα δύο μας αρκούν πολλές φορές για να πάμε ξανά στο ίδιο μαγαζί και να γίνει το στέκι μας.Το decor ενός μαγαζιού, όπως έχει αποδειχθεί επηρεάζει τον εγκέφαλό σου, άλλα σε κάνουν να χαλαρώνεις, αλλά σου προκαλούν άγχος και άλλα σε ωθούν ώστε να παραγγείλεις περισσότερα.

Αυτό που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ είναι ότι το μενού επηρεάζει τον εγκέφαλό μας, επηρεάζει τη διάθεσή μας περισσότερο από όσο νομίζουμε. Και θα μου πεις γιατί, τι το ξεχωριστό μπορεί να έχει ένα μενού; Κι όμως ένα μενού που έχει γραφτεί στο χέρι και δεν είναι απλώς εκτυπωμένο, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις λιγότερη μοναξιά.

menu

Η έρευνα είχε τίτλο «Love is in the menu» και έδειξε ακριβώς το πώς το μενού σε ένα εστιατόριο επηρεάζει τον άνθρωπο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το μενού που είναι χειρόγραφο, κάποιος δηλαδή έχει καθίσει και το έχει γράψει μόνος του, στο χέρι, προωθεί την υγεία και την κοινωνικοποίηση. Δημιουργεί μια πιο φιλική και οικεία ατμόσφαιρα, κάνει τον άλλο να νιώθει πιο cozy και να κάνει ίσως και πιο υγιεινές επιλογές.

Και όλα αυτά απλώς αν το μενού είναι γραμμένο στο χέρι! Παράλληλα, αν βγεις μόνος σου για φαγητό, ένα τέτοιο μενού θα σε κάνει να νιώσει λιγότερη μοναξιά…

menu1

Την επόμενη φορά που θα πας σε ένα εστιατόριο τσέκαρε μήπως κάτι στην ατμόσφαιρα ή κυρίως στο μενού σε κάνει να επισκέπτεσαι το ίδιο μέρος ξανά και ξανά!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *