Πώς βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας ανάλογα με τον τύπο τους

Tο βούρτσισμα το μαλλιών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την υγεία και την κατάσταση της τρίχας μας! Ο τρόπος που τα βουρτσίζουμε μπορεί να τα κάνει να φαίνονται είτε λαμπερά και απαλά είτε άγρια και θαμπά! Αρχικά να πούμε ότι το βούρτσισμα αν γίνεται σωστά ευνοεί την υγεία των τριχών γιατί κάνει τα έλαια της επιδερμίδας του κεφαλιού να απλώνονται ομοιόμορφα! Επιπλέον, απομακρύνει νεκρά κύτταρα και τις νεκρές τρίχες, επομένως βοηθά στο να γεννιούνται καινούριες!
Πώς, όμως, βουρτσίζουμε σωστά τα μαλλιά μας;

Αρχικά, καλό είναι τα μαλλιά μα να μην είναι βρεγμένα όταν τα χτενίζουμε! Άρα, φροντίζουμε να τα έχουμε ήδη στεγνώσει. Στη συνέχεια φροντίζουμε να ξεμπερδεύουμε πρώτα τις άκρες με απαλές κινήσεις και έπειτα χτενίζουμε από τη ρίζα προς τις άκρες! Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε το σπάσιμο των τριχών, που οφείλονται σε κόμπους που πάμε να ξεμπερδέψουμε με άγαρμπες κινήσεις!

Αν έχουμε λεπτή τρίχα καλό είναι να χρησιμοποιούμε βούρτσα με μαλακά «δοντάκια» και ευέλικτη λαβή, ώστε να γλιστράει εύκολα ανάμεσα στα μαλλιά.

Αν έχουμε μαλλιά που φριζάρουν καλό είναι να χρησιμοποιούμε κάποιο λάδι στις άκρες, ώστε να μαλακώνουν. Στη συνέχεια επιχειρούμε να λύσουμε τους μεγάλους κόμπους απαλά με τα δάχτυλα και έπειτα χτενίζουμε τα μαλλιά μας με βούρτσα.

Τέλος, αν τα μαλλιά μας είναι ταλαιπωρημένα από βαφές και συσκευές θερμότητας, χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε συχνά μάσκες μαλλιών στο λούσιμο. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν σχεδόν τελείως και έπειτα τα χτενίζουμε με απαλές κινήσεις.

 

Παρασκευή

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *