Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνετε γυμναστική;

Η γυμναστική είναι απαραίτητη για το σώμα μας. Πολλές από εμάς την αγαπούν, ενώ άλλες απλώς κάνουν γιατί θέλουν να προσέχουν το σώμα τους.

Όμως πολλές φορές η ισορροπία είναι δύσκολο να κρατηθεί, ιδίως όταν πλησιάζει το καλοκαίρι και κυριολεκτικά «τρέχουμε» να χάσουμε όλα μας τα περιττά κιλά σε δύο εβδομάδες..Don’t!

Eκεί παρακάνουμε τις προπονήσεις νομίζοντας πως θα προσφέρουμε πολλά στο σώμα μας, ενώ αντιθέτως κάνουμε κακό στους μύες μας.

Πόσο λοιπόν πρέπει να γυμναζόμαστε και πόσες μέρες πρέπει να ξεκουραζόμαστε;

Η ιδανική αναλογία γυμναστικής ξεκούρασης είναι 4 προς τρεις. Δηλαδή 4 μέρες γυμναστική και 3 ημέρες ξεκούραση!

Ποιος ο λόγος;

Το σώμα μας χρειάζεται αποκατάσταση. Οι μύες μας χρειάζονται αποκατάσταση! Αυτό γίνεται με καλό ύπνο και πρωτεϊνούχες τροφές.

Αν λοιπόν 3 φορές την εβδομάδα γυμνάζεσαι, ενώ ταυτόχρονα προσέχεις την διατροφή σου, κάνεις τις ασκήσεις σου σωστά και ταυτόχρονα τρως πρωτεΐνες, τότε θα έχεις το σωστότερο αποτέλεσμα.

Επίσης όταν λέμε 3 φορές την εβδομάδα γυμναστική, δεν εννοούμε τις υπόλοιπες ημέρες να κάνεις μια δουλειά που τρέχεις πολύ και δεν προλαβαίνεις να ξεκουραστείς καθόλου.

Για να χάσεις βάρος και να σμιλέψει σωστά το σώμα σου, πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου και κυρίως την ξεκούραση σου!

Μην το ξεχνάς και μην υπερπροσπαθείς. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και στο σώμα σου. Μόνο έτσι θα κερδίσεις το αποτέλεσμα που θέλεις!

Κάτια  

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *