Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Μπορεί να νομίζεις πως κάποιες τροφές σε κάνουν και νιώθεις πιο όμορφα, όμως είναι ένα ψέμα.
Οι τροφές που αγαπάμε πολύ, είναι και εκείνες που μας κάνουν κακό στον εγκέφαλο και μας κάνουν να έχουμε περισσότερο άγχος.
Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι, όμως όταν το σάκχαρό σου αλλάζει απότομα, τότε ο εγκέφαλος σου, κάπως “κομπλάρει”.
Έτσι η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, η γλουτένη και οι υδατάνθρακες, είναι οι τροφές που πρέπει να προσέχεις πολύ, αφού αλλάζουν πολύ την ισορροπία μας.
Τα ζυμαρικά μπορεί να νιώθεις ότι σε χορταίνουν, να σε κάνουν πολύ χαρούμενο άνθρωπο όταν τα τρως, όμως στην πραγματικότητα χαλάνε την ισορροπία του εγκεφάλου σου.
Οι σοκολάτες και τα γλυκά γενικώς είναι μεγάλη απόλαυση, όμως στην πραγματικότητα, μας δημιουργούν στην συνέχεια άσχημα συναισθήματα, αφού το σάκχαρό μας κάνει μεγάλες αποκλίσεις.
Αντί αυτών λοιπόν, ξεκίνα να τρως φρούτα, αλλά ωμά φρούτα. Όχι χυμούς. Ο χυμός έχει την τάση να ανεβάζει το σάκχαρό μας στα ύψη! Ναι και όμως!
Αντί για υδατάνθρακες, φάε καρύδια και αμύγδαλα, που είναι καλά λιπαρά και βοηθούν πολύ στην καύση λίπους!
Αποφεύγεις πολύ το λευκό ψωμί και το αντικαθιστάς με ολικής άλεσης.
Να γνωρίζεις πως τα ανθυγιεινά τρόφιμα δημιουργούν προβλήματα μνήμης και εστίασης. Η αποσυγκέντρωσή σου μεγαλώνει και στρεσάρεσαι απότομα.
Έτσι, βλέποντας τα αρνητικά αυτά, προσπαθείς να τις περιορίσεις. Όχι να τις κόψεις εντελώς, αλλά να τις περιορίσεις όσο μπορείς, ώστε να τρέφεσαι υγιεινά και να φτιάχνεις το σώμα σου και το νου σου.
Κάνε μικρές μικρές αλλαγές, και θα δεις πως όλα θα βελτιωθούν σε σώμα και πνεύμα!