Το πρώτο βήμα για να αγγίξεις την ευτυχία!

Και τι κυνηγάμε όλοι; Την ευτυχία. Λες και είναι κάτι το άπιαστο, τρέχουμε πίσω της ή την αφήνουμε για αύριο. Δεν ξέρω αν υπάρχει ευτυχία ή ευτυχισμένες στιγμές, αλλά ξέρω με βεβαιότητα ποιο είναι το πρώτο βήμα για να την αγγίξεις.

Πώς θα φτάσεις στο σημείο που θέλεις; Πώς θα είσαι ικανοποιημένος με σένα και χαρούμενος; Αν σταματήσεις να μιλάς άσχημα στον εαυτό σου. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουμε.

Negative talk. Μιλάς στον εαυτό σου σαν να είναι ο χειρότερος εχθρός σου. Ακόμη και κάποιον που δεν συμπαθείς… δεν θα του μιλούσες όπως μιλάς στον εαυτό σου. Συχνά, γινόμαστε οι πιο αυστηροί μας κριτές.

Διαρκώς θέλουμε να έχουμε τα πάντα υπό έλεγχο και να τα κάνουμε σωστά. Να ελέγχουμε τον εαυτό μας, να πιέζουμε τον εαυτό μας. Κι αν αποτύχουμε; Τότε αντί να μας αγκαλιάσουμε και να μας κάνουμε καλύτερους, αυτομαστιγωνόμαστε.

Ακόμη περισσότερη πίεση, ακόμη μεγαλύτερο άγχος. Μέχρι πότε; Μέχρι να σκάσουμε. Γι΄αυτό σου λέω… πάρτο αλλιώς. Μίλα ευγενικά σε σένα. Με όμορφα λόγια. Να εκτιμάς αυτά που έχεις. Να εκτιμάς τον εαυτό σου.

Μόνο τότε θα ηρεμήσεις, θα λυτρωθείς, θα νιώθεις καλύτερα μέσα σου. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα για να πάρεις τις σωστές αποφάσεις, να θέσεις υγιή όρια και να ατενίζεις το μέλλον με αισιοδοξία. Και κυρίως; Να φτάσεις στην ευτυχία που τόσο λαχταράς!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *