Ρεβίθια με ρύζι για γεύση και θρεπτικά συστατικά!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Τα ρεβίθια είναι μια τροφή που μπορεί να συνδυαστεί άψογα με πολλά φαγητά. Κάτι που είναι εξαιρετικά βολικό για κάθε μαγείρισσα!

Επίσης έχει πολλά θρεπτικά στοιχεία και βοηθά πολύ τον οργανισμό μας. Ιδίως τώρα που πρέπει να θωρακιστούμε ακόμα περισσότερο, είναι ιδανικό να τρώμε τροφές που μας ενισχύουν.

Πάμε να δούμε τι χρειάζεσαι για ρεβίθια με ρύζι;

Υλικά:

5 μερίδες
1 1/2 ποτήρι νερού ρεβίθια που έχω μουλιάσει αποβραδίς
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
1 τριμμένο καρότο
Λίγο σπανάκι
Ντομάτα κονκασέ ή σπιτική
1 λιτρο ζωμό κρέατος και λαχανικών
1 κγ κουρκουμά
Πιπέρι και αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το πράσο, μετά το σκόρδο, καρότο και σπανάκι και τέλος βάζουμε τα ρεβίθια με την ντομάτα να τσιγαριστούν όλα μαζί. Ρίχνω κουρκουμά και πιπέρι, το αλάτι 10λεπτα πριν το τέλος. Ο κουρκουμάς του πάει πολύ.

Ρίχνω το ζεστό ζωμό και βράζω για 40 λεπτά. Συμπληρώνω με ζεστό νερό αν χρειαστεί.

Είστε έτοιμες!!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *