Το κοτόπουλο είναι από τα πιο ωραία πουλερικά. Στο φούρνο, βραστό, τηγανητό δεν υπάρχει περίπτωση να μην το ευχαριστηθείς, τόσο εσύ όσο και οι καλεσμένοι σου..
Άσε που είναι από τα κρεατικά που τρώνε οι περισσότεροι, οπότε αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή για ένα τραπέζι..
Τις προάλλες λοιπόν που ήμουν καλεσμένη σε ένα τραπέζι, δοκίμασα τη συνταγή που θα σας παραθέσω παρακάτω και είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθείτε και εσείς όπως και εγώ.
Ρολά κοτόπουλου με τυρί, ζαμπόν και φασκόμηλο…και καλή όρεξη!
Υλικά
- 4 φέτες στήθος κοτόπουλου
- 3 φύλλα φασκόμηλο
- 4 κουταλιές της σούπας τυρί ανθότυρο
- 4 φέτες ζαμπόν
- Μερικά κλωναράκια θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 2-3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το φασκόμηλο και το ανακατεύουμε με το ανθότυρο, το αλάτι και το πιπέρι. Παίρνουμε τις φέτες ζαμπόν και τις γεμίζουμε μια μια ξεχωριστά με το μίγμα από το τυρί και το φασκόμηλο και ύστερα τυλίγουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα κλείνουμε με τη βοήθεια της οδοντογλυφίδας. Ύστερα τοποθετούμε τα ρολά στο ψυγείο για για 1-2 ώρες,
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τοποθετούμε τα ρολά κοτόπουλο. Τα τσιγαρίζουμε και από τις δυο πλευρές και όταν πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το κρασί, ρίχνουμε μερικά κλωναράκια θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για δέκα λεπτά με κλειστό το καπάκι. Σερβίρετε ζεστό.
Κορίνα Γιαννάκη