Σχέσεις και ανανέωση

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή .Έχει κάποιος μια σχέση και εκεί που όλα κυλούν φυσιολογικά και όμορφα ,κάτι μπορεί να μη κολλάει. Όμως ,δεν επιθυμεί το τέλος ,γι αυτό προσπαθεί όσο μπορεί να σώσει ό,τι σώζεται και να κρατήσει αυτό που έχει. Ή και να μη συμβαίνει απαραίτητα κάτι κακό ,απλώς να υπάρχει μια ανάγκη για ανανέωση που κάνει καλό σε μια σχέση.

Τι σημαίνει ανανέωση;  Σημαίνει η επιπλέον ζωντάνια ,το να κάνεις καινούρια πράγματα  που δίνουν κάτι φρέσκο σε μια κατάσταση κι εδώ ,στη σχέση. Υπάρχουν άραγε τρόποι για το ‘’ξανάνιωμα’’ της σχέσης μεταξύ ενός ζευγαριού;

Ακούμε ,βλέπουμε κι έχουμε και στο γύρω μας περιβάλλον ανθρώπους που είναι μαζί και αναρωτιόμαστε ,πώς καταφέρνουν και συνεχίζουν. Ή μπορεί κι εμείς οι ίδιοι ,να ζούμε μια τέτοια κατάσταση ή να επιθυμούμε να ανανεώσουμε τη σχέση με το σύντροφό μας. Ξεκινώντας , είναι πολύ ενδιαφέρον να μη βλέπεις κάθε μέρα και όλη μέρα τον άλλον. Έχεις τη ζωή σου , τις υποχρεώσεις σου κι έχει κι αυτός αντίστοιχα τη δική του ρουτίνα. Δε γίνεται η ρουτίνα όλη να στηρίζεται σε σας τους δύο μόνο. Στην αρχή , μπορεί να φαίνεται ωραίο που είστε στα μέλια ,αλλά μετά από κάποιο διάστημα  πιθανή και η καταστροφή. Ναι, να περνάτε χρόνο μαζί ,αλλά να είστε και χωριστά για λίγο δε θα πάθετε και τίποτα.

Ακολουθήστε την καθημερινότητά σας ,βγείτε με φίλους σας και ξεχωριστά και μη τρελαίνεστε από ζήλεια κι από απαγορεύσεις που δεν οδηγούν απολύτως  πουθενά. Δε γίνεται ξαφνικά σε μια σχέση, να απαιτούμε από τον άλλον να είμαστε εμείς μόνο η ζωή του. Είμαστε στη ζωή του ,αλλά πρέπει να υπάρχει κατανόηση και για τα υπόλοιπα. Αν συγκατοικείτε ,κάτι που θα βοηθούσε ,θα ήταν εκεί που στις δυο μέρες είστε μαζί σερί ,μετά να κάνετε κάτι ξεχωριστά.

Επίσης ,σε περίπτωση που τρώει η ρουτίνα τη σχέση ,κάντε μια απόδραση κοντινή ή μακρινή, ό,τι σας ευχαριστεί,  για να χαρείτε ο ένας τον άλλο και να έχετε και την ευκαιρία να κάνετε κάτι διαφορετικό. Να μην είναι το επίκεντρο ,τι φωτογραφία θα ανεβάσετε ή που θα πάτε για καφέ. Να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μαζί ,που θα σας κάνει να γελάτε και να περνάτε καλά. Ακόμη , οργανώστε ραντεβού σε συγκεκριμένα σημεία ,μετά από μια δύσκολη μέρα και μη κλείνεστε στο σπίτι συνέχεια κοιτώντας το κινητό και την τηλεόραση .

Κάντε εκπλήξεις ο ένας στον άλλον και αιφνιδιάστε ευχάριστα το ταίρι σας. Επίσης , η επικοινωνία σε θέματα που σας προβληματίζουν και νιώθετε την ανάγκη να τα συζητήσετε , θα έκανε πολύ καλό και στους δύο. Διότι ,με πείσματα και εγωισμούς μεγάλου βαθμού ,δε προχώρησε ποτέ κανείς!! Στείλτε ένα μήνυμα και όχι εκατόν  ένα ,πείτε κάτι όμορφο ,μια καλημέρα ,ένα σ’αγαπώ ,ιντριγκάρετε το ενδιαφέρον του άλλου σας μισού. Θυμηθείτε γιατί ερωτευτήκατε ,ανανεώστε την εμφάνισή σας , κάντε ένα όμορφο δώρο στον εαυτό σας.

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο στο σύντροφό σας, δε χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό ,τα πιο μικρά είναι τα πιο ξεχωριστά. Όσον αφορά το ερωτικό κομμάτι , όταν έρχεστε κοντά ,είναι σημαντικό να μιλάτε γι αυτό , να κάνετε αυτά που σας αρέσουν ,να δοκιμάζετε κάτι καινούριο που να σας αρέσει . Η σωματική επαφή , το να αγγίζεις τον άλλον , να τον φιλάς τρυφερά όταν ξυπνάτε μαζί , είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη σχέση που τη δυναμώνει .Είναι σα να γνωρίζεστε από την αρχή και ξαναερωτεύεστε ο ένας τον άλλον. Θυμηθείτε πώς ήταν όταν γνωριστήκατε και σε ποια μέρη πηγαίνατε που ήταν τα αγαπημένα σας και σας έφερναν ακόμη πιο κοντά.

Δύο άνθρωποι είναι μαζί και θέλουν να ανανεώνονται .Δεν υπάρχουν μυστικά ,συνταγές και αυτό που λέμε το τέλειο ζευγάρι .Οι σχέσεις είναι δύσκολες και χρειάζεται προσπάθεια κι από τις δύο πλευρές .Όπως ανανεώνεις ένα συμβόλαιο για τη δουλειά και προτίθεσαι να συνεχίσεις ,έτσι και με το ταίρι σου έχεις την προθυμία και τη θέληση να το πας μέχρι τέρμα. Αρκεί η θέληση ….Αν δε θέλει το ζευγάρι , κανένα άρθρο με μυστικά ανανέωσης δε θα είναι η διέξοδος και η λύση.

 Αγνή Λάμπρου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *