Σοκολατένιο cheesecake με γκανάζ και φράουλες

Το κλασσικό και αγαπημένο cheesecake είναι από τα πιο αγαπημένα και δροσερά γλυκά, ιδανικό για πρόχειρο γλύκισμα ή μεγαλοπρεπές τραπέζι.

Υλικά

Για το μπισκότο

60 γρ. βούτυρο λιωμένο

300 γρ. μπισκότα όρεο

Για την κρέμα σοκολάτας

600 γρ. τυρί κρέμα

500 γρ. πραλίνα φουντουκιού (μερέντα)

Για τη ganache

100 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. πραλίνα φουντουκιού (μερέντα)

socolatenio_cheesecake-874x492Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα ψυγείο για 30 λεπτά.

Σε άλλο σκεύος χτυπάμε πρώτα την κρέμα τυριού μέχρι να αφρατέψει και μετά ρίχνουμε μέσα την πραλίνα. Στρώνουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες. δύο υλικά και στρώνουμε το μπισκότο στη βάση ενός πυρέξ ή σε ένα τσέρκι. Τοποθετούμε στο

Αφού παγώσει το γλυκό φτιάχνουμε τη γκανάζ ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μια βράση και τη ρίχνουμε πάνω από την πραλίνα φουντουκιού.

Ομογενοποιούμε μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή σος σοκολάτας. Ρίχνουμε πάνω από το παγωμένο γλυκό και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Τέλος, αφού έχει κρυώσει το γλυκό μας, κόβουμε τις φράουλες σε λεπτές φετούλες και διακοσμούμε όλη την επιφάνεια του cheesecake.

 

You May Also Like