Σπιτικές αφράτες τηγανίτες με καρύδια και μέλι

Οι τηγανίτες έχουν γίνει πλέον must.. Άλλωστε όταν παραγγέλνετε puncakes τι νομίζετε ότι τρώτε;; Τις αγαπημένες τηγανίτες που τρώγαμε από παιδιά.. Μόνο που τώρα έχουν εξελιχθεί λίγο, με διάφορες γαρνιτούρες που πραγματικά κάνουν τη διαφορά.. Η λογική πάντως της ζύμης είναι η ίδια…

Σήμερα θα φτιάξουμε παραδοσιακές τηγανίτες με καρύδια και μέλι… Απλά τέλειες..

00001

Υλικά

Μισό κιλό αλεύρι

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

Μισό κουταλάκι ελαιόλαδο

Μέλι

Καρύδια τριμμένα

3 σταγόνες λεμόνι

Ελάχιστο αλάτι

2-3 ποτήρια νερό

Λάδι για το τηγάνισμα

00002

Εκτέλεση..

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι..και ανοίγουμε μια μικρή λακούβα στη μέση.. Εκεί βάζουμε το αυγό( ελαφρά χτυπημένο), το μισό κουταλάκι λάδι, τις σταγόνες λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά για να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και ταυτόχρονα ανακατεύουμε τη ζύμη καλά με ένα κουτάλι ώστε να γίνει αραιή σαν κουρκούτι.

Παράλληλα έχουμε ζεστάνει το τηγάνι μας με το λάδι και ρίχνουμε μια ποσότητα της ζύμης μέσα κάνοντάς  τις.. όσο μεγάλες θέλουμε.. Τις τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές (συνήθως δεν παίρνει πάνω από 3-4 λεπτά..). Μόλις βγουν έτσι ζεστές, ρίχνουμε το μέλι και τα τριμμένα καρύδια..

Είπατε κάτι;;; Απλά τέλειες!!!

Ελένη ♥♥

You May Also Like