Γράφει η Σταυρούλα Λουκά.
Μια δροσερή σπιτική λεμονάδα με γεύση υπέροχη! Η σπιτική λεμονάδα ήταν, είναι και θα είναι μια αγαπημένη μας συνταγή και κάθε φορά που υπάρχει στο ψυγείο μας τη γευόμαστε με μεγάλη χαρά! Άλλωστε για κάποιους από εμάς ξυπνά τις πιο γλυκές μνήμες!
Υλικά
- 500γρ. καστανή ζάχαρη (μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο ξινή την προτιμάτε)
- 250- 300 ml νερού
- 500 ml φυσικό χυμό λεμονιού από φρέσκα λεμόνια
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη με μια ξύλινη κουτάλα. Απομακρύνουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα με το νερό και τη ζάχαρη και προσθέτουμε τον φυσικό χυμό λεμονιού. Τοποθετούμε όλον το χυμό σε γυάλινο αποστειρωμένο μπουκάλι και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για το σερβίρισμα
Βάζουμε σε ένα ποτήρι περίπου 2/3 νερό και ½ από τον χυμό που φτιάξαμε. Προσθέτουμε πάγο μια φλούδα λεμόνι για άρωμα και διακόσμηση και καλά πλυμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου αν προτιμάμε!
Η λεμονάδα μας είναι έτοιμη για να την πιούμε και μπορούμε να την διατηρήσουμε για αρκετό καιρό στο ψυγείο! Στην υγειά μας!