Σπιτική ζαχαρόπαστα με τα ελάχιστα υλικά!

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Σίγουρα έχετε δει τούρτες αληθινά έργα τέχνης, στολισμένες με ζαχαρόπαστα, και περίτεχνα μπισκότα που ντρέπεσαι να φας για να μη χαλάσει το σχέδιο! Και σίγουρα όλες αυτές οι εντυπωσιακές δημιουργίες σας φαίνονται τρομερά δύσκολες για μια απλή νοικοκυρά και τα ελάχιστα εργαλεία ζαχαροπλαστικής που μπορεί να διαθέτει η κουζίνα της.

Σας έχω νέα! Μαζί θα φτιάξουμε σπιτική ζαχαρόπαστα με τα ελάχιστα υλικά (για αρχαρίους), πανεύκολη, νόστιμη και ιδανική για να στολίσετε τα πρώτα σας μπισκότα και, γιατί όχι, τα κέικ και τις τούρτες σας!

Ποτέ δεν προτείνω κάτι πριν το δοκιμάσω πρώτα εγώ η ίδια. Και με τη ζαχαρόπαστα έχω αναπτύξει μια καλή σχέση τα τελευταία 6 χρόνια. Έχω χρησιμοποιήσει έτοιμες του κιλού για κάλυψη τούρτας, ζαχαρόπαστες μοντελισμού για σχέδια και στολισμό και έχω παρασκευάσει και στο σπίτι, ένα βράδυ που ξαφνικά αποφάσισα να στολίσω μπισκότα για παιδικό πάρτι!

Η έτοιμη ζαχαρόπαστα που αγοράζουμε έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τη σπιτική αλλά δεν είναι το ίδιο νόστιμη και το βασικότερο δεν είναι και τόσο “καλή τροφή”. Μία τροφή που είναι φτιαγμένη από ζάχαρη, γλυκόζη, ζελατίνη και βούτυρο δεν μπορείς να τη χαρακτηρίσεις και υγιεινή. Με την κλασική συνταγή για ζαχαρόπαστα, που περιλαμβάνει τα συστατικά που προανέφερα, έχω ακόμη ένα πρόβλημα: δυσκολεύομαι να βρω βρώσιμη γλυκερίνη.

Γι’ αυτό σας προτείνω μια εύκολη συνταγή με λίγα υλικά για να δοκιμάσετε να φτιάξετε ζαχαρόπαστα στο σπίτι.

Ετοιμαστείτε λοιπόν να διακοσμήσετε τα γλυκά σας και να δημιουργήσετε όπως δεν έχετε φανταστεί!

Θα χρειαστείτε:

φυτικό λίπος 100 γραμμάρια

άχνη ζάχαρη 600 γραμμάρια

3 κουταλιές της σούπας νερό

4 κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό λεμόνι σουρωμένο

2 βανιλλίνες (προαιρετικά)

χρώματα ζαχαροπλαστικής (αν θέλετε να κάνετε χρωματιστές πάστες για διακόσμηση)

Εκτέλεση συνταγής:

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη μισή ζάχαρη, το φυτικό λίπος, το νερό και το χυμό λεμονιού ώστε να πάρουν μία βράση. Ανακατεύουμε συνεχώς το μίγμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανιλλίνες και ενσωματώνουμε σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη. Ζυμώνουμε το μίγμα και κρίνουμε αν χρειάζεται περισσότερη ζάχαρη (αν είναι αραιό) ή λίπος (αν έγινε πολύ σφιχτό). Όταν έχουμε ένα ομοιόμορφο και εύπλαστο ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια μας, μπορούμε να το φυλάξουμε σε διαφανή μεμβράνη. Μπορούμε επίσης να το χωρίσουμε σε κομμάτια και να με λίγες σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής να βάψουμε τις πάστες μας όπως μας αρέσει.

Διατηρείται για μία εβδομάδα.

Προμηθευτείτε τα υλικά και βάλτε όλον τον ενθουσιασμό σας, διότι όπως είπαμε και χθες, έρχεται Halloween, έρχονται γιορτές και θα φτιάξουμε μαζί πολύ ωραία πράγματα!

Σας παρουσιάζω και τα μπισκότα που στόλισα κάποτε με αυτή τη συνταγή και περιμένω τα σχόλια σας!

Ετοιμαστείτε για έναν πολύ δημιουργικό χειμώνα!!!

You May Also Like