Σπιτικό γλυκό φιρίκι (του κουταλιού)

Εντάξει το έχετε καταλάβει και δεν μπορώ να σας κρυφτώ πλέον… Αγαπάμε τα γλυκά και το φωνάζουμε εμείς εδώ στο elenifourli.com

Σήμερα θα φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού φιρίκι, που είναι πολύ νόστιμο και σίγουρα αν είστε λάτρεις των γλυκών του κουταλιού θα ενθουσιαστείτε… Άλλωστε αυτά είναι κατά τα γλυκά σύμφωνα με τους διατροφολόγους τα οποία είναι και πιο υγιεινά.. αλλά και πιο κατάλληλα για μια ισορροπημένη διατροφή..

0001

Υλικά

-18 μικρά φιρίκια όχι πολύ ώριμα…

-νερό και χυμό λεμονιών

-1 κιλό ζάχαρη

-1 κλαράκι αρμπαρόριζα

-το χυμό από ένα λεμόνι

-ασπρισμένα αμύγδαλα

0002

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο αδειάζουμε το εσωτερικό τους από τα σπόρια. Τα ξεφλουδίζουμε και τα τοποθετούμε σε νερό που έχουμε προσθέσει λεμόνι για να μην μαυρίσουν..

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 400ml νερό μαζί με τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα μήλα και συνεχίζουμε το βρασμό για λίγα λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για 12 περίπου ώρες. Αν τα μήλα επιπλέουν έξω από το σιρόπι τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο…

Μετά από αυτή την ‘’ξεκούραση’’ το τοποθετούμε πάλι στη φωτιά προσθέτοντας το κλαράκι της αρμπαρόριζας και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Μόλις δέσει το σιρόπι προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά…

Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα τοποθετώντας τα σε νερό που βράζει για 1-2 λεπτά και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο για να καβουρντιστούν ελαφρά…

Τοποθετούμε από ένα αμύγδαλο σε κάθε μήλο και τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα προσθέτοντας το σιρόπι μέχρι πάνω και κλείνουμε καλά. Αναποδογυρίζουμε τα βάζα μέχρι να κρυώσουν και τα φυλάμε σε δροσερό μέρος.

Καλή επιτυχία!!!

Ελένη ♥♥

You May Also Like