Σταμάτα να νιώθεις ένοχη γι’ αυτά τα πράγματα. Τώρα!

Οι γυναίκες γεμίζουν εύκολα με ενοχές για πράγματα που δεν μπορούμε να αποφύγουν, που έτσι νιώθουμε γιατί αυτή είναι η φύση μιας γυναίκας.

Δεν χρειάζεται να νιώθεις καμία ενοχή αλλά να ακούς τον εαυτό σου και να εκφράζεσαι όπως ακριβώς θέλεις. Με λίγα λόγια; Να είσαι ελεύθερη.

g

Σταμάτα να νιώθεις ένοχη γι’ αυτά τα πράγματα

Να λες όχι

Δεν μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους και θα πρέπει να πεις και μερικά «όχι» σε όσους θέλουν κάτι από σένα. Το να λες όχι σε πράγματα που δεν θέλεις να κάνεις θα σε κάνει πιο δυνατή ενώ θα κάνεις focus στον εαυτό σου. Το έχεις ανάγκη.

Εκφράζεις τα συναισθήματά σου

Γιατί δηλαδή πρέπει να νιώθεις ενοχές κάθε φορά που εκφράζεις τα συναισθήματά σου; Γιατί δεν μπορείς να δείξεις την αγανάκτησή σου ή τη στεναχώρια σου; Όχι, δεν σημαίνει πως είσαι παράλογη, ευάλωτη ή υστερική όταν κλαις, φωνάζεις ή έχεις ανάγκη κάποιον. Είναι λυτρωτικό.

gu

Δεν έχεις καθαρό σπίτι

Γιατί πρέπει να νιώθεις ενοχές αν δεν πρόλαβες να καθαρίσεις το σπίτι; Γιατί πρέπει να έχεις φροντίσει να τα τακτοποιήσεις όλα; Χαλάρωσε, πάρε βαθιές ανάσες και σκέψου: Δεν έγινε και τίποτα. Αύριο, μεθαύριο, σε δύο μέρες ή όποτε έχεις όρεξη θα τα κάνεις.

Για το σώμα σου

Κοντή, ψηλή, αδύνατη, παχουλή…Σταμάτα να νιώθεις άσχημα για το σώμα σου και αγάπησέ το, αγκάλιασέ το και φέρσου του καλά. Και θα στο ανταποδώσει.

Για την προσωπική σου κατάσταση

Ποιον νοιάζει αν είσαι 30 και δεν έχεις παντρευτεί και γιατί είσαι ελεύθερη; Να σου πω τι έχει σημασία; Στο τέλος της ημέρας να είσαι με ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν, με την οικογένεια σου και τους φίλους σου. Όλα τα άλλα θα έρθουν αλλά και να μην έρθουν θα έχεις πάντα αυτούς που αγαπάς δίπλα σου.

Μακιγιάζ

m

Θέλεις να βαφτείς; Θα το κάνεις. Θέλεις να βάλεις κόκκινο κραγιόν; Σου ταιριάζει απόλυτα. Απ΄την άλλη, θέλεις να μην είσαι βαμμένη; Δεν σε αναγκάζει κανείς. Όλα είναι στο χέρι σου.

Και μην ξεχνάς η ομορφιά βρίσκεται μέσα σου και είσαι μοναδική.

Κλαούντια

You May Also Like