Συμβουλές για τους λάτρεις του σούσι!

Το σούσι είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο που έχει «μαγέψει» πολλούς ουρανίσκους και έχει αποκτήσει οπαδούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Τα τελευταία χρόνια, η ιδιαίτερη αυτή κουζίνα έχει κατακτήσει και το ελληνικό κοινό το οποίο το τιμά δεόντως…

Αν ανήκεις και εσύ σε αυτούς που ξέρουν να εκτιμούν το σούσι, όχι μόνο ως φαγητό αλλά και ως γενικότερη φιλοσοφία, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα σε κάνουν να το κατανοήσεις ακόμη περισσότερο!

  • Εκτός από την χρήση των τσοπ στικς καλό θα ήταν να γνωρίζουμε ότι τα maki rolls μπορούν να φαγωθούν και με το χέρι.
  • Δεν βουτάμε ποτέ το σούσι στη σόγια σος από την πλευρά του ρυζιού, πάντα βρέχουμε το σούσι στο πλάι, ώστε να έχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  • Το σούσι τρώγεται σε μία μπουκίτσα, για αυτό άλλωστε και το κόψιμο του πρέπει να είναι αυστηρό.
  • Όταν δε χρησιμοποιούμε τα τσοπ στικς , τα ακουμπάμε πάνω στην ειδική τους βάση ή παράλληλα στον πάγκο .

 

Φύγαμε για σούσι ;;; Ναι!!!

 

Σταυρούλα Λουκά

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *