Η νέα τάση στην ομορφιά και την αντιγήρανση

Το elenifourli.com είναι κατά βάση ένα γυναικείο site για αυτό και συνεχώς σας λέμε όλα τα τελευταία νέα γύρω από την ομορφιά αλλά και όχι μόνο.. Σήμερα θα μιλήσουμε για αντιγήρανση.. πολύ σημαντικό κεφάλαιο για μια γυναίκα..

Μία από τις τελευταίες τάσεις στον κλάδο της ομορφιάς θέλει τη γυναίκα να δίνει προτεραιότητα στη χρήση καλλυντικών προϊόντων με γλυκολικό οξύ.

Τι είναι όμως το γλυκολικό οξύ και πότε (δε) μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε;

Πρόκειται για ένα συστατικό ισχυρής δράσης, το οποίο επιτυγχάνει την αναστροφή της φωτογήρανσης αλλά και της χρονολογικής γήρανσης με βάση την ηλικία της κάθε γυναίκας. Το γλυκολικό οξύ ανήκει στα AHA, δηλαδή στα άλφα υδροξυ- οξέα.

Τι προσφέρει στην επιδερμίδα

Με απλά λόγια αντιγήρανση, λάμψη, ομοιομορφία χωρίς σημάδια, ομορφιά. Το δυνατό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου συστατικού είναι ότι έχει απλή δομή και πολύ μικρό μοριακό βάρος, γεγονός που το βοηθάει να εισχωρεί πραγματικά βαθιά στην επιδερμίδα και να λειτουργεί εντατικά. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της δράσης του αφορά στην εξάλειψη των πανάδων. Μάλιστα τα αποτελέσματα είναι ορατά στις πρώτες 10- 15 ημέρες χρήσης!

Συνοπτικά το πρώτο πράγμα που προσφέρει το γλυκολικό οξύ είναι η απολέπιση, απομακρύνοντας εύκολα τα νεκρά κύτταρα από την εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας. Στη συνέχεια περνάει, χάρη στο μικρό μοριακό του βάρος, στις βαθύτερες στοιβάδες και λειαίνει τις ρυτίδες- λεπτές γραμμές. Το γλυκολικό οξύ βρίσκεται σε συγκεκριμένα καλλυντικά προϊόντα και μόνο καλό μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα μας. Ωστόσο οι ειδικοί συστήνουν να το εφαρμόζουμε μόνο το βράδυ. Αυτή η αποκλειστικότητα στις νυχτερινές ώρες εξηγείται, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο της προσωρινής ευαισθησίας στον ήλιο και το φως.

Προτιμήστε το σε μορφή serum ή ορού για την αναδόμηση του προσώπου.

Το γλυκολικό οξύ ενδείκνυται για κανονικές, μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες. Καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση σε ξηρές επιδερμίδες ή σε δέρματα με ευαισθησία. Ιδανική στιγμή για να την εφαρμογή του είναι το βράδυ, μετά από τον καθαρισμό.

Ας μη συνδυάστε καλύτερα το γλυκολικό οξύ με τη ρετινόλη ή άλλα οξέα, εκτός από το σαλικυλικό και το υαλουρονικό που είναι άκρως ενυδατικό.

Ζητήστε από τον φαρμακοποιό σας να σας προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα και εταιρίες..

(Υλικό από tofarmakeiomou.gr)

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *