Συνταγή για αυθεντικά ισπανικά churros

Θα σας γλυκάνω σήμερα με ένα γλύκισμα made in Spain!!!

Μια συνταγή για αυθεντικά churros.. που σίγουρα θα λατρέψετε!!! Στην ουσία πρόκειται για μια γευστική ζύμη σε σχήμα μπαστουνάκι με ραβδώσεις, που σερβίρετε με σοκολάτα και εμείς απλά τρελαινόμαστε..

θα χρειαστούμε:

320 ml νερό

40 γραμμάρια βούτυρο (όχι μαργαρίνη)

40 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

2 αυγά

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι βανίλιας

230 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

1 ψαλίδι για να κόβουμε την ζύμη ενώ τηγανίζουμε

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι, την ζάχαρη και την βανίλια. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη

Βήμα 2

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα της κατσαρόλας ενώ ανακατεύουμε αρχικά ζωηρά με το σύρμα. Από ένα σημείο και μετά η ζύμη γίνεται συμπαγής και θα χρειαστείτε ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 3

Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Ο πάτος της κατσαρόλας θα πάρει ένα λευκό χρώμα που σημαίνει ότι το αλεύρι σας «ψήθηκε». Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει η ζύμη.

Βήμα 4

Σε ένα μπολάκι, χτυπάμε καλά τα αυγά με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στην ζύμη μας. Το μείγμα θα είναι έτοιμο όταν θα έχει απορροφήσει εντελώς τα αυγά και θα είναι σφικτό σαν ζύμη για κουλουράκια με βελούδινη γυαλιστερή υφή.

Βήμα 5

Γεμίζουμε τη ζύμη σε κορνέ, επιλέγοντας ρουξούνι με ραβδώσεις (μέτριο προς μεγάλο άνοιγμα) γιατί η ζύμη θέλουμε να βγει με ραβδώσεις έτσι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Βήμα 6

Σε λάδι που έχει ζεσταθεί καλά, πιέζουμε το κορνέ αφήνοντας μια ποσότητα ζύμης (μπαστουνάκια) στο λάδι. Κόβουμε με το ψαλίδι. Επαναλαμβάνουμε φτιάχνοντας ανά τηγανιά 8-9 μπαστουνάκια

Βήμα 7

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές και τα στρώνουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Για ο σερβίρισμα

Μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα ή να να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη, να συνδυάσουμε με μέλι και κανέλα ή να τα βουτήξουμε σε διάφορες γεύσεις σοκολάτας!!!

Καλή  επιτυχία!!!

(Συνταγή από mama365.gr)

(Cover Photo by Rolande PG on Unsplash)

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *