Όλοι περιμένουμε να περάσει η εβδομάδα για να ντυθούμε αποκριάτικα, να ετοιμάσουμε τα κουλουμιάτικά μας και να χαλαρώσουμε με φίλους!
Ως γνωστόν την Καθαρά Δευτέρα όλοι τρώμε εκτός από τα παραδοσιακά, ταραμά και λαγάνα, πολλά θαλασσινά!
Έτσι μπορείς να δημιουργήσεις ένα υπέροχο πιάτο που θα ευχαριστηθούν όλοι και θα “γοητεύσει” τους γευστικούς κάλυκες των επισκεπτών.
Τι θα φτιάξουμε;
Μύδια αχνιστά με σκόρδο και λεμόνι!
Υλικά
1 κρεμμύδι μέτριο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
0,5 ποτήρι λευκό κρασί ξηρό
3 κιλά μύδια
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το κρασί και τα αφήνουμε να κοχλάζουν.
Προσθέτουμε και τα μύδια και ανακατεύουμε.
Τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
Μία συνταγή εύκολη και γρήγορη, αλλά προπάντων εύκολη!
Δοκιμάστε την και προσθέστε την δική σας νότα στο Σαρακοστιανό τραπέζι!
Κάτια