Συνταγή για τέλειες κρέπες!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Τώρα που το καλό φαγητό το εκτιμούμε ακόμα περισσότερο και ψάχνουμε συχνά τι θα φάμε, είναι καιρός να έχουμε ωραίες σπιτικές συνταγές, με φρέσκα υλικά και αγνά.

Οι κρέπες είναι μεγάλη αγάπη σχεδόν όλων και δεν υπάρχει κάποιος που δεν θα μπει στον πειρασμό να δοκιμάσει.

Τι θα χρειαστείς;

Υλικά:

2 αβγά

1 φλ. γάλα

1/2 κ.γ. αλάτι

1 φλ. αλεύρι

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.

Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.

Μπορούμε να τη γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε και ή να τη φάμε έτσι ή να τη βάλουμε στο φούρνο για να λιώσει η γέμιση.

Είστε έτοιμες!

You May Also Like