Συνταγή Σαββατοκύριακου: Λαχανόπιτα αποτοξινωτική!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Έρχεται Σαββατοκύριακο και σίγουρα θα βάλουμε μεράκι να φτιάξουμε κάτι καλό!

Επειδή λοιπόν φάγαμε πολύ κρέας αυτές τις ημέρες, ήρθε η ώρα να φάμε κανένα λαχανικό!

Λαχανόπιτα λοιπόν, νόστιμη και λαχταριστή, για αποτοξίνωση!

Τι θα χρειαστούμε:

Υλικά:

500 γρ λάχανο
1 κρεμμύδι
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
2 πατάτες
1 καρότο
Αλάτι
3 αυγά
200 ml γάλα
50 ml ελαιόλαδο
200 γρ γιαούρτι
Πιπέρι
50 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ μπέικιν πάουντερ
1/2 ματσάκι μαϊντανό
200 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε καθαρίζοντας και ψιλοκόβοντας τα λαχανικά μας. Περνάμε από τον χοντρό τρίφτη το καρότο.

Στη συνέχεια περνάμε στο τσιγάρισμα. Σε καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε το κεραμίδι και τις πατάτες 5-10 λεπτά.

Κατόπιν, προσθέτουμε το καρότο, το λάχανο, τις πιπεριές, αλάτι και μαγειρεύουμε να μαραθούν.

Συνεχίζουμε και παίρνουμε ένα μπολ και χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι. Ενσωματώνουμε το γάλα, το λάδι, το γιαούρτι, πιπέρι, το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

Στο μείγμα προσθέτουμε τα λαχανικά μας, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Έπειτα, τα απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί 40×28 εκατοστών και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

Τέλος, ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.

Έτοιμη η πίτα λαχανικών!

Καλή όρεξη και καλή απόλαυση!

 

You May Also Like