Συνταγή της γιαγιάς: Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο!

Έρχεται πάλι το αγαπημένο μας Σαββατοκύριακο και περιμένουμε πως και πως να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε με την ησυχία μας το φαγητό μας, χωρίς άγχος, χωρίς πίεση, χωρίς στρες.

Αυτή την εβδομάδα εγώ λέω να φτιάξω αρνάκι με πατάτες (συνταγή της γιαγιάς-κλασσικά πράγματα) και να απολαύσω το φαγητό με τους αγαπημένους μου!

Αν σου ακούγεται δελεαστικό, τότε δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο, παρά να ακολουθήσεις την συνταγή:

Υλικά

  • 2 κιλά αρνίσιο ή κατσικίσιο μπούτι (ή όποιο άλλο μέρος του μας αρέσει)
  • 4-5 μέτριες σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 1/2-2 κιλά πατάτες κομμένες σε χοντρές ή λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου
  • 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα ανακατεύουμε καλά και κόβουμε τα σκόρδα στα δύο.

Με ένα μικρό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες στο κρέας και με το δάκτυλο μας βάζουμε σε κάθε τρύπα λίγο από το μείγμα του αλατοπίπερου και κατόπιν μισή σκελίδα σκόρδο. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα σκόρδα.

Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί γύρω γύρω από το αρνί ή το κατσίκι. Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου. Ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού λίγο ζεστό νερό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Το ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1 ώρα.

Το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 1/2 ώρας περίπου, μέχρι το αρνί και οι πατάτες να ροδίσουν.

Έτοιμη!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *