Τα 35 πρόσωπα της ευτυχίας!!!

Έχει αλήθεια η ευτυχία τόσα πρόσωπα;; Θα μου πείτε όταν ένας άνθρωπος είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος μπορεί να βγάλει απίστευτες εκφράσεις ενθουσιασμού…

Οι άνθρωποι μπορούν να διαμορφώσουν τα πρόσωπά τους και να μεταμορφώσουν την έκφρασή τους κατά χιλιάδες τρόπους προκειμένου να μεταδώσουν συναισθήματα. Ωστόσο, υπάρχουν 35 στάνταρ εκφράσεις που απαντώνται σε κάθε πολιτισμό και σε κάθε γεωγραφικό μήκος και πλάτος της Γης, με τις μισές σχεδόν από αυτές να αφορούν την ευτυχία.

Αυτά υποστηρίζει μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο IEEE Transactions on Affective Computing, με επικεφαλής τον Aleix Martinez, γνωσιακό επιστήμονα. Οι διαφορές στον τρόπο με τον οποίο τα πρόσωπά μας μεταφέρουν την ευτυχία μπορούν να σχετίζονται με το μέγεθος του χαμόγελου (από το απλό μειδίαμα στο πλατύ χαμόγελο) ή από τις πτυχώσεις που δημιουργούνται στα μάτια μας -κάτι που υπενθυμίζει τη γνωστή λαϊκή έκφραση «είναι τόσο χαρούμενη που γελάνε και τα μάτια της».

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τρεις εκφράσεις για να μεταφέρουν φόβο, τέσσερις για να μεταφέρουν έκπληξη και από πέντε για να μεταφέρουν τη θλίψη και το θυμό -σύνολο 18, μαζί με την έκφραση της αηδίας.

 (Υλικό από ygeiamou.gr)

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *