Τα λάθη που κάνουμε στην φροντίδα των κατοικίδιών μας!

Τα κατοικίδια, για πολλούς από εμάς είναι σαν τα παιδιά μας! Τα αγαπάμε και τα φροντίζουμε και εκείνα μας ανταποδίδουν την αγάπη τους, όπως μόνο αυτά ξέρουν! Ενίοτε, όμως, μπορεί να κάνουμε κάποια λάθη στην φροντίδα τους χωρίς να το καταλαβαίνουμε! Ποια είναι αυτά τα λάθη;

Λαμβάνεις υπόψη μη έγκυρες συμβουλές

Ακούς τι έκανε με το κατοικίδιο του ο φίλος, ο γείτονας ή ο τάδε γνωστός! Αγοράζεις φάρμακα για το ζωάκι σου, που σου τα πρότεινε ένα petshop και ακολουθείς μεθόδους και θεραπείες που βρίσκεις στο Internet! Όλα αυτά μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στην υγεία του μικρού σου φίλου! Πρέπει να ακολουθείς αυστηρά μόνο τις συμβουλές του κτηνίατρου του!

Καθυστερείς να το πας στο γιατρό

Όταν βλέπεις κάποια αλλαγή στη διάθεση του ή εμφανίζει συμπτώματα ότι μπορεί και να είναι άρρωστο σκέφτεσαι ότι μπορεί και να είναι κάτι που θα περάσει μόνο του και καθυστερείς να το πας το γιατρό! Ωστόσο αυτό είναι λάθος γιατί το κατοικίδιο σου μπορεί να υποφέρει και εσύ αργείς να του προσφέρεις βοήθεια! Αν παρατηρήσεις ότι είναι υποτονικό πάνω από δύο μέρες στη σειρά, αποφεύγει το φαγητό του ή κάνει συχνά εμετό, πρέπει να επισκεφτείτε κατευθείαν τον γιατρό του!

Του δίνεις πολύ συχνά λιχουδιές

Το να του δίνεις πολύ συχνά λιχουδιές σε συνδυασμό  με την έλλειψη άσκησης μπορεί να αποβεί βλαβερό για την υγεία του κατοικίδιου σου, καθώς ενδέχεται να του προκαλέσει παχυσαρκία! Καλό είναι να του δίνεις λιχουδιές μόνο όταν θες να το επιβραβεύσεις για κάτι!

 

Παρασκευή

You May Also Like