Τα μυστικά των σεφ στην κουζίνα σου

Εκείνες που μαγειρεύουν συχνά γνωρίζουν ότι μερικές φορές η κουζίνα είναι μια πραγματική κόλαση: τα πιτσιλίσματα λαδιού, τα κρέατα καίγονται, και τα αυγά που μόλις αγόρασες έχουν καταστραφεί.

Έτσι πάντα αναρωτιόμαστε πως τα καταφέρνουν οι διάσημοι σεφ και παρ όλη την πίεση του χρόνου και τη μεγάλη ποσότητα παρασκευής φαγητού καταφέρνουν όχι μόνο να διατηρούν την κουζίνα καθαρή αλλά να φτιάχνουν και πεντανόστιμα φαγητά.

Και όμως είναι πολύ εύκολο να τα καταφέρετε και εσείς..αφού ευθύς αμέσως θα σας αποκαλύψω τα μυστικά τους..

  1. Εάν πρόκειται να ψήσετε μπιφτέκια για μπέργκερ, κάνετε μια λακούβα στο κέντρο. Αυτό θα μειώσει το χρόνο μαγειρέματος.
  2. Για να κόψετε ένα τέλειο κομμάτι κέικ, βάλτε το μαχαίρι κάτω από το ζεστό νερό. Αυτό θα εμποδίσει το κέικ να κολλήσει στη λεπίδα.
  3. Βάλτε έναν ψεκαστήρα μέσα σε ένα λεμόνι για να φτιάξετε ένα σπρέι λεμονιού.
  4. Για να αποφύγετε να σας γλιστρήσει το μαχαίρι, τοποθετήστε μερικά λαστιχάκια στη λαβή.
  5. Όσο πιο λεπτή η φλούδα του λεμονιού, τόσο πιο ξινό είναι.
  6. Για να ψήσετε ένα λουκάνικο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, κάντε του μικρές χαρακιές.
  7. Για να ελέγξετε αν ένα αυγό είναι φρέσκο, δώστε προσοχή στο δαχτυλίδι γύρω από τον κρόκο.
  8. Μια τούρτα δεν θα πέσει, αν βάλετε φέτες ψωμιού και τις στερεώσετε με οδοντογλυφίδες στα σημεία που την κόψατε.
  9. Είναι καλύτερα να αποθηκεύετε τα χορταρικά τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο – θα παραμείνουν φρέσκα για πολύ περισσότερο.
  10. Για να μαγειρέψετε το τέλειο μπέικον, το βάζετε πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 204 ° C  και ψήνετε για 12 λεπτά.
  11. Για να ζεστάνετε ξανά την πίτσα σαν να ψήθηκε μόλις, ψεκάστε την με νερό πριν την τοποθετήσετε στο φούρνο.
  12. Κόψτε τη μπριζόλα κατά μήκος των ινών της. Έτσι, δεν θα διαλυθεί και οι φέτες θα έχουν τέλειο σχήμα.

You May Also Like