Για ακόμα μια φορά θα μιλήσω στο elenifourli.com για γλυκά..για ωραία γλυκά, για γλυκά που τα βλέπεις και αρχικά χορταίνει το μάτι σου..και βέβαια υπάρχει και συνέχεια…
Όπου και να πάω δεν μπορώ να ξεφύγω … ..γνωστή γλυκατζού βλέπετε.
Ακόμα και αν αλλάξω χώρα..πάλι κάτι θα βρω να με γεμίζει.
Άλλωστε δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο, που να μην έχει να μας παρουσιάσει το δικό της πολύ γνωστό γλυκό.
Έτσι λοιπόν, επειδή μπορεί να βρεθείτε σύντομα σε μια από τις παρακάτω χώρες να ξέρετε και ποιο γλυκό να τιμήσετε.
Γαλλία-Κρέπες
Η Γαλλία είναι πολύ γνωστή για τις κρέπες της και όχι μόνο… εμείς όμως θα εστιάσουμε στις κρέπες γιατί οι Γάλλοι τις λατρεύουν. Οι κρέπες τρώγονται όλη μέρα και σε κάθε περίσταση ενώ ένας γαλλικός συνδυασμός που ξετρελαίνει είναι κρέπα σοκολάτα φράουλα και ζάχαρη άχνη.
Γερμανία-Μηλόπιτα
Οι Γερμανοί λατρεύουν την μηλόπιτα..και την φτιάχνουν σε πάρα πολλές εκδοχές. Μήλα ζάχαρη κανέλα και μια παχιά γλυκιά κρέμα και κάνει τους γερμανούς να μην μπορούν να αντισταθούν σ’ αυτό το γλυκό.
Ισπανία- Churros
Αν και έχω πάει στην Ισπανία..δεν έτυχε να δοκιμάσω το εθνικό τους γλυκό. Πρόκειται για λεπτά στικς από αλεύρι, που τηγανίζονται και μετά προσθέτεις ένα μίγμα κανέλας και ζάχαρης. Σερβίρονται μαζί με ένα δοχείο λιωμένης σοκολάτας .
Ιταλία –Gelato
Το Gelato είναι από τα διάσημα παγωτά..παρολαυτά διαφέρει αρκετά με τον τρόπο που παρασκευάζονται τα υπόλοιπα παγωτά. Το Gelato φτιάχνεται με γάλα και όχι με κρέμα όπως φτιάχνονται τα περισσότερα παγωτά στον κόσμο.
Νέα Ζηλανδία- Πάβλοβα
Η πάβλοβα είναι ένα πολύ διάσημο γλυκό και φτιάχτηκε για χάρη της ρωσίδας μπαλαρίνας Άννα Πάβλοβα. Φτιάχνεται από ασπράδια αυγών και ζάχαρη και ψήνεται για πολλές ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία. Σερβίρεται με σαντιγί και κόκκινα φρούτα ..συνήθως φράουλες.
Ινδία-Gulab Jamun
Πρόκειται για ένα κλασσικό ινδικό επιδόρπιο που φτιάχνεται με γάλα και αλεύρι. Το πλάθουν σε μικρά μπαλάκια και το τηγανίζουν..κάτι σαν τους δικούς μας λουκουμάδες, μόνο που αντί για μέλι ή σοκολάτα, τα αφήνουν όλο το βράδυ να μουλιάσουν σε ένα σιρόπι από νερό, ζάχαρη , ανθόνερο και σαφράν.
Αυστρία-Sacher Torte
Πρόκειται για το πιο διάσημο γλυκό της Αυστρίας και φτιάχτηκε το 1832 προς τιμήν του μικρού Πρίγκιπα. Πρόκειται για ένα γλυκό με γεύση σοκολάτας και μια στρώση μαρμελάδας ανάμεσα στα δυο κέικ.
Ιταλία – Τιραμισού
Πολύ διάσημο γλυκό και όχι μόνο στην Ιταλία. Φτιάχνεται από στρώσεις αφράτου σαβαγιάρ, που μουλιάζουν σε σιρόπι εσπρέσο, κρασί marsala και brandy και ανάμεσα τους μπαίνει μια ελαφριά γέμιση από τυρί μασκαρπόνε και κρόκους αυγών.
Αν δεν είστε σε φάση για ταξιδάκι δείτε εδώ όλες τις συνταγές…
Ελένη♥♥