Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου ..πάντως νομίζω ότι φέτος νηστεύει πολύς κόσμος… Μπράβο σας.. για ακόμα μια φορά.. Για εσάς λοιπόν( και όχι μόνο) το elenifourli.com μέχρι το τέλος της σαρακοστής θα δίνει πολύ γευστικές και πάνω απ’ όλα νηστίσιμες συνταγές… Τα καλαμαράκια έχουν φανατικούς οπαδούς… για αυτό και σήμερα θα τα τιμήσουμε..
Καθαρίζετε και πλένετε 1 και μισό κιλό καλαμαράκια. Ψιλοκόβετε τα εντόσθια και τα πλοκάμια τους.. Σωτάρετε με ¾ φλιτζανιού λάδι, ½ κιλό ψιλοκομμένα φρέσκα ή ξερά κρεμμύδια και τα πλοκάμια. Τα σβήνετε με ¾ φλιτζανιού άσπρο κρασί. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι ρύζι, 2 κουταλιές της σούπας γαλέτα, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και άνηθο. Γεμίζετε τα καλαμαράκια μέχρι τη μέση και τα τσιγαρίζετε με ένα φλιτζάνι λάδι, προσεχτικά. Ρίχνετε και ένα κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες και λιωμένες και αφήνετε να βράσουν για 1 και μισή ώρα. Έτοιμα και υπέροχα..
Καλή όρεξη!
Ελένη ♥♥