Τα σημάδια φυγής του έρωτα

Ο έρωτας θεωρείται , ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα. Αυτή η ισχυρή και έντονη έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων , καθώς και η έντονη επιθυμία να είμαστε κοντά στο αντικείμενο του πόθου μας. Ο κόμπος στο στομάχι που αισθανόμαστε , η καρδιά που χτυπά γρηγορότερα και το τρέμουλο που διατρέχει σχεδόν όλο το κορμί μας. Ωστόσο , η κατάσταση αυτή, ενώ προκύπτει στην αρχή και  όλα φαίνονται πανέμορφα , φτάνουμε μετά από ένα διάστημα σε ένα σημείο , όπου όλα αρχίζουν να τελειώνουν. Ποια είναι λοιπόν τα ενδεικτικά σημάδια που κάνουν  φανερό , το ότι  ο έρωτας έφυγε;;

1.Δε σκέφτεσαι τον άλλο τόσο πολύ, όσο στην αρχή . Δε σε απασχολεί και τόσο το τι κάνει , που είναι και δεν τον αναζητάς. Δεν υπάρχει πια αυτή η εξιδανίκευση.

2.Δε σε ενδιαφέρει αν δε θα τον συναντήσεις. Ενώ παλιά τρελαινόσουν αν δε βρισκόσασταν κι ο κόσμος ήταν σα να καταστρέφεται για σένα , τώρα δε συμβαίνει το ίδιο.

3.Όταν σε καλεί στο τηλέφωνο ή σου στέλνει μήνυμα, δε πετάς κι από τη χαρά σου.

4.Αν τσακωθείτε για οποιοδήποτε λόγο , δε προσπαθείς ιδιαίτερα για να τα ξαναβρείτε. Σα να ψάχνεις αφορμή για το τέλος της σχέσης ασυνείδητα.

5.Όταν κάνει κίνηση να σε φιλήσει , γυρίζεις το κεφάλι ή γενικότερα όταν φιλιέστε, δεν αισθάνεσαι τίποτα πλέον.

6.Ακόμη κι όταν έρχεστε ακόμα πιο κοντά , δε σου κάνει καμία αίσθηση.

7.Δε ζηλεύεις σχεδόν καθόλου.

8.Δε ζητάς να κάνετε πράγματα μαζί ,διότι μπορεί και να βαριέσαι πια  την παρέα του άλλου σου μισού.

9.Κοιτάς και φλερτάρεις άλλους ανθρώπους. Δεν είσαι αφοσιωμένος στη σχέση σου.

10.Όταν είστε μαζί , απλά υπάρχετε . Δεν κυριαρχεί καν επικοινωνία …η συνήθεια και η ρουτίνα έχουν κυριολεκτικά επέλθει  στη σχέση σας.

Όταν καταλάβεις ότι ο έρωτας έχει φτάσει στο τέλος του , είτε από σένα , είτε από την άλλη πλευρά , είτε ακόμη και από τις δύο , τότε κάνε ό,τι είναι να κάνεις και προχώρα μπροστά. Κάποια πράγματα έχουν τον κύκλο τους , που κάποια στιγμή ,ολοκληρώνεται. Φυσικά , όταν ο έρωτας έχει τάσεις φυγής μόνο από τη μία πλευρά , είναι  και πιο δύσκολο για την άλλη και θέλει χρόνο για να το ξεπεράσει. Ωστόσο ,μήπως κάποιες φορές , πρέπει να προσπαθούμε και εμείς οι ίδιοι ,ώστε να μη φύγει ο έρωτας αν πραγματικά μας ενδιαφέρει και αξίζει φυσικά τον κόπο;; Μήπως είναι και στο δικό μας χέρι;;

Αγνή Λάμπρου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *