Τα στάδια του έρωτα…

Ο  έρωτας είναι το ισχυρότερο συναίσθημα έλξης μεταξύ δύο ανθρώπων. Συνδέεται με την επιθυμία προς τον άλλο ,που αποτελεί το αντικείμενο του πόθου .Ερωτεύεσαι ξαφνικά ή και στην πορεία ,είτε γιατί σε εντυπωσίασε κάτι στην εμφάνιση του άλλου , στον αέρα του , είτε γιατί σε κέρδισε κάτι στο χαρακτήρα του, είτε και για τα δύο παραπάνω. Ο έρωτας είναι σαν ένα τελετουργικό ,που περνάς από αυτό και διανύεις συγκεκριμένα στάδια.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο πρώτο στάδιο  παθαίνεις τη λεγόμενη ‘’αναταραχή’’. Κοιτάζεστε και χαμογελάς ,πέφτουν ’’ χαρούμενοι κεραυνοί ‘’,σε διαπερνά ένα ρεύμα ,χτυπά η καρδιά με γρήγορο ρυθμό και κυριαρχεί μόνο ένα πρόσωπο στη σκέψη σου. Ανυπομονείς όταν είναι να τον συναντήσεις , έχεις μια όμορφη και γλυκιά ανησυχία, θες να αναζητάς τον άλλον και λάμπεις όσο ποτέ και φαίνεται προς τα έξω.

Ακολουθεί το δεύτερο στάδιο ,όπου αισθάνεσαι πως τα συναισθήματα αυξάνονται και θες να πεις αυτό που νιώθεις  ,αλλά φοβάσαι κιόλας να εκδηλωθείς . Ξενυχτάτε στέλνοντας μηνύματα ,μιλώντας στο τηλέφωνο .Οι ώρες δε καταλαβαίνεις πώς περνούν. Στο τρίτο  αρχίζεις να σκέφτεσαι, εάν το άλλο άτομο είναι το κατάλληλο για σένα ,αν νιώθεις καλά μέσα στη σχέση .Γενικότερα εδώ  ,δε βλέπεις πια μόνο μέσα από τις πεταλούδες. Αναρωτιέσαι κατά πόσο πραγματικά ταιριάζεις με τον άλλον και κατά πόσο θέλετε αυτή τη σχέση. Στη συνέχεια , στην τέταρτη φάση ,αρχίζουμε και βλέπουμε όλα τα χαρακτηριστικά του άλλου , ξεκάθαρα προτερήματα και ελαττώματα .

Είναι κάτι που μπορούμε να διαχειριστούμε; Bλέποντας  πια το πραγματικό πρόσωπο του άλλου  χωρίς ενθουσιασμούς ,νιώθουμε καλύτερα; Ή μήπως θα περάσουμε κάποιο σοκ εξαιτίας μιας ενδεχόμενης λανθασμένης εικόνας και ιδανικής που είχαμε στην αρχή; Αν είμαστε εντάξει και εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον και όχι απογοήτευση ,τότε είμαστε σε καλό δρόμο. Και φτάνουμε πια στην πέμπτη ,την τελική φάση του έρωτα …

Εδώ θα κριθεί εάν θα συνεχίσετε να είστε μαζί. Εδώ φαίνεται, αν έχεις κάτι ουσιαστικό και σταθερό . Στο πέμπτο στάδιο έχει αναπτυχθεί μια πολυεπίπεδη οικειότητα στο ζευγάρι και αισθάνεται πιο δεμένο από ποτέ.

Ο έρωτας είναι ένα ταξίδι. Το διασκεδάζεις στην αρχή πολύ ,αλλά ο προορισμός δεν είναι δεδομένος. Η τελική ευτυχία δηλαδή ,μαζί με τα πιο δυνατά συναισθήματα όπως η αγάπη. Περνάς το στάδιο ,αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα φτάσεις και στο τελευταίο. Ωστόσο ,παραμένει πάντα ένα ιδιαίτερο θέμα καρδιάς  και είναι όμορφο όταν είναι και αμοιβαίο .Όπου κι αν φτάσεις ,παίρνεις τα μαθήματά σου. Κι αν φτάσετε και στο πέμπτο στάδιο μαζί με τον άνθρωπό σου ,οφείλεται και στους δυο σας και γιατί το θέλετε πραγματικά!!!

Αγνή Λάμπρου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *