Τελικά είναι καλό να πίνω καφέ πριν τη γυμναστική;

Για τους περισσότερους ανθρώπους ο καφές είναι το κίνητρο για να ξεκινήσει η μέρα μας! Μάλιστα πολλοί από εμάς αν δεν πιούμε καφέ μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κάνουμε ακόμη και πολύ απλές πράξεις μέσα στη μέρα! Σίγουρα, έχεις ακούσει πολλούς να λένε ότι ο καφές βοηθάει και στη γυμναστική, ίσως να έχεις δει κάποιους να πίνουν ακόμη και κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Είναι όμως καλό να πίνουμε καφέ πριν τη γυμναστική;


Η σύντομη απάντηση είναι ναι…

Πίνοντας καφέ πριν την γυμναστική ενισχύουμε την απόδοση μας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η προπόνηση μας γίνεται καλύτερη σε ποιότητα και αυξάνουμε τις αντοχές μας. Επομένως, μπορεί να καταφέρουμε να κάνουμε περισσότερες επαναλήψεις! Βέβαια, για να δράσει η καφεΐνη στο σώμα χρειάζεται λίγος χρόνος οπότε καλό θα ήταν ν πιούμε καφέ 45 λεπτά με 1 ώρα πριν τη γυμναστική.

Μας βοηθάει στη συγκέντρωση. Η καφεΐνη είναι γνωστό ότι ενισχύει την πνευματική συγκέντρωση, μας βοηθάει να έχουμε καλύτερη αντίληψη και να είμαστε σε εγρήγορση. Ιδιαίτερα σε τύπους γυμναστικής, που απαιτούν μεγάλη πνευματική συγκέντρωση, όπως για παράδειγμα η γιόγκα, μπορείς να επωφεληθείς από μία μεγάλη κούπα καφέ πριν πας! Βέβαια, φρόντισε να μην το παρακάνεις! Πρέπει να ξέρεις τα όρια σου και την ανοχή του οργανισμού σου στην καφεΐνη, καθώς η υπερβολική ποσότητα οδηγεί σε συμπτώματα άγχους και νευρικότητας!

Θα σε κάνει να απολαύσεις περισσότερο την προπόνηση σου και να το διασκεδάσεις! Άλλωστε όλοι αισθανόμαστε λίγο πιο ευδιάθετοι μετά από ένα καφεδάκι!

Ωστόσο, δεν πρέπει ν ξεχνάς ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν για την πρωινή σου γυμναστική!!! Αν είσαι από τους τύπους που γυμνάζονται πιο αργά μέσα στη μέρα πρέπει να θυμάσαι ότι ε ενδείκνυται να πίνουμε καφέ εώς και 6 ώρες πριν από τον ύπνο! Εκτός αυτού, ο καφές δεν πρέπει να αντικαταστήσει την ποσότητα του νερού που πίνες πριν ή κατά τη διάρκεια της προπόνησης σου, καθώς το σώμα σου εκείνη την ώρα έχει ανάγκη από ενυδάτωση!

Εύη

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *