Τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο τοξικό;

Ακούμε συνέχεια και διαβάζουμε για τοξικές σχέσεις και τοξικούς ανθρώπους αλλά τελικά τι ακριβώς σημαίνει; Και πώς μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος τοξικός άνθρωπος έχει μπει στη ζωή σου,ώστε να μπορείς να το διαχειριστείς ανάλογα;

Τι είναι αυτό, λοιπόν, που κάνει έναν άνθρωπο τοξικό;

Είναι γοητευτικοί

toksikos

Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως όλοι οι γοητευτικοί άνθρωποι είναι και τοξικοί. Αλά οι συγκεκριμένοι, ασχέτως από την άσχημη συμπεριφορά, προσεγγίζουν τις σχέσεις με τέτοιον τρόπο και δημιουργούν έναν δεσμό. Είναι συνήθως χαρισματικοί κι έχουν την ικανότητα να τραβούν την προσοχή.
Είναι ρομαντικοί ή πλατωνικοί σύντροφοι που ξέρουν πολύ καλά πώς θα σε προσεγγίσου.

Απορροφούν την ενέργειά σου
Οι τοξικοί άνθρωποι απορροφούν την ενέργειά σου σε κάθε αλληλεπίδραση που έχεις μαζί τους. Τείνουν να είναι δραματικοί και εξαρτώνται από σένα.

Οι συζητήσεις σας αφορούν μόνο εκείνους
Μπορεί να έχετε μια 30λεπτη συζήτηση με έναν άνθρωπο και μιλά μόνο για τη ζωή του. Για σκέψου πόσες φορές ρωτά αν είσαι καλά και πόσα ξέρει για σένα; Σε αφήνει να μάθεις τα πάντα για εκείνον και τελικά σε κατηγορούν ότι δεν νοιάζεσαι!

ginaika

Το παρακάνουν με τα αστεία
Οι φίλοι κοροϊδεύουν ο ένας τον άλλον αλλά πάντα με τον καλό τρόπο και πάντα μέχρι ένα σημείο. Όταν το παρακάνεις με το αστείο, τότε παύει να είναι αστείο και γίνεται τοξικό.

Αγαπούν να το παίζουν θύματα
Ένας τοξικός άνθρωπος τα γυρίζει όλα γύρω από τον εαυτό του και προσπαθούν να κάνουν να νιώσεις άσχημα για εκείνους. Είναι ο τρόπος να σε χειραγωγούν και προσπαθούν έτσι να αποβάλλουν τα δικά τους αρνητικά συναισθήματα. Και μάντεψε… Τα φορτώνουν σε σένα.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *