Τρομερή βασιλόπιτα κέικ με απλά υλικά!

Εσείς αγοράζετε ή φτιάχνετε βασιλόπιτα κάθε χρόνο;

Εμείς φέτος σκεφτήκαμε να πειραματιστούμε στην κουζίνα και να φτιάξουμε βασιλόπιτα κέικ, που θα μπορούμε εύκολα να δούμε που θα βάλουμε και το φλουρί!!

Η συνταγή εύκολη, αρκεί να έχεις διάθεση και όρεξη να δημιουργήσεις για εσένα και τους αγαπημένους σου!

Υλικά:

1 φαρίνα κόκκινη

1 μπέικιν

250 γρ. βούτυρο

400 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

260 γρ. γάλα ή χυμό πορτοκάλι

2 βανίλιες

Ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε, τμηματικά, τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και τέλος, τις βανίλιες και το αλάτι.  Ανακατεύουμε ελαφρά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα στρόγγυλη. Αδειάζουμε το μείγμα και χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στον πάγκο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στις αντιστάσεις για περίπου 45 με 50 λεπτά.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Ύστερα, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, αφού κρυώσει εντελώς στολίζουμε με ότι θέλουμε.

Καλή Πρωτοχρονιά!

Κάτια Καραχάλιου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *