Βanoffee σε απλή συνταγή για κάθε σας τραπέζι!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Το μπανόφι έχει γίνει ένα αγαπημένο γλυκό για πολλούς, μικρούς και μεγάλους. Η μπανάνα είναι ένα φρούτο αγαπημένο στο μεγαλύτερο ποσοστό, ακόμα και σε εκείνους που δεν τρώνε πολλά γλυκά.

Το γλυκό αυτό είναι εύκολο και μπορεί να καθιερωθεί σε πολλά σας τραπέζια, αφού σίγουρα θα αρέσει σε όλους.

Αγοράστε με προσοχή τα υλικά σας και κρατήστε ακριβώς τις ποσότητες που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Τι θα χρειαστείτε;

Υλικά:

1 ζαχαρούχο γάλα
200γρ. μπισκότα πτι μπερ
120 γρ. βούτυρο
70 γρ. κουβερτούρα σε νιφάδες
300 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. άχνη
2 μπανάνες

Εκτέλεση:

Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.

Όταν αρχίσει να βράζει βάζουμε την κονσέρβα (χωρίς το χαρτί) και βράζουμε για 2-3 ώρες προσέχοντας πάντα να καλύπτεται η κονσέρβα με νερό.

Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε ενδιάμεσα νερό. Έπειτα από δύο ώρες βγάζουμε την κονσέρβα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά (χωρίς να την ανοίξουμε).

Μπανόφι

Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα τρίβουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Κατόπιν, σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τη σκόνη μπισκότου με το βούτυρο.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. και πιέζουμε με το χέρι ώστε να γίνει συμπαγές το μείγμα.

Προσπαθούμε να δώσουμε το σχήμα τάρτας σηκώνοντας λίγο το μπισκότο στις άκρες. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει (μισή ώρα).

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Τοποθετούμε σε ένα κορνέ. Αν δεν έχουμε κορνέ βάζουμε τη σαντιγί με ένα κουτάλι.

Παίρνουμε το τσέρκι με το μπισκότο και απλώνουμε από πάνω το καραμελωμένο ζαχαρούχο σε όλη τη βάση. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις στρώνουμε πάνω από την καραμέλα.

Πασπαλίζουμε τη μισή τριμμένη κουβερτούρα. Κατόπιν απλώνουμε τη σαντιγί και πασπαλίζουμε πάλι με την υπόλοιπη κουβερτούρα.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον πριν ξεφορμάρουμε, για να δέσουν οι γεύσεις!

Έτοιμες!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *