Οι περισσότεροι από μας φοβούνται πως αν καταπιούν το κουκούτσι, θα τους γίνει κόμπος στο στομάχι.
Όλοι θα θέλαμε ένα καρπούζι χωρίς κουκούτσια επειδή τελικά δεν γνωρίζουμε πόσο καλό μας κάνει να τρώμε τα κουκούτσια απ’ το καρπούζι.
Κι όμως! Αυτοί οι σπόροι δεν θα καρποφορήσουν μέσα στο σώμα σου, ούτε να ανατιναχτούν, ούτε θα σε πονέσει το στομάχι σου. Αντιθέτως, τα κουκούτσια απ’ το καρπούζι τρώγονται και σου κάνουν και καλό. Αλλά δεν μπορείς να τα φας κατευθείαν από το φρούτο. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τα τηγανίσεις για 3 λεπτά περίπου και να τα βάλεις σαν topping στο γιαούρτι σου.
Γιατί κάνουν καλό τα κουκούτσια απ’ το καρπούζι; Γιατί είναι ένας θησαυρός πρωτεΐνης.
Και όχι μόνο αυτό. Τα κουκούτσια απ’ το καρπούζι που εσύ τόσο πολύ μισείς, αποτελούν ένα δυνατό σνακ αφού έχουν και βιταμίνη Β, μαγνήσιο, μονοακόρεστα και πολυακόρεαστα λίπη τα οποία έχει αποδειχθεί πως μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλη και τον κίνδυνο για εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές παθήσεις.
Την επόμενη φορά που θα πετάξεις τα κουκούτσια…σκέψου το διπλά!