Ιταλική πανακότα με λίγα υλικά!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Θέλεις να φτιάξεις ένα γνήσιο Ιταλικό γλυκό και ψάχνεις την κατάλληλη συνταγή;

Σου έχουμε τη λύση. Πανακότα που είναι γρήγορο γλυκό, που αρέσει σε όλους και φυσικά που έχει λίγες θερμίδες.

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς;

Υλικά:

500 ml γάλα 

1 συσκευασία φύλλα ζελατίνης

100 γρ. ζάχαρη 

1 βανιλίνη

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μουλιάσουν για 5 λεπτά και στραγγίζουμε.

Τοποθετούμε σε κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία το γάλα με την ζάχαρη.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Στην συνέχεια ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν εντελώς.

Αφαιρούμε από το μάτι και τοποθετούμε το μείγμα μας σε σκεύος της προτίμησης μας.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα μας.

Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε λίγο το ταψί σε καυτό νερό. Γαρνίρουμε με σιρόπι φράουλας ή κεράσι.

Είστε έτοιμες να απολαύσετε!

You May Also Like