Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Έρχεται το πολυπόθητο Σαββατοκύριακο για όσους δεν δουλεύουν και ετοιμαζόμαστε για ένα όμορφο πρόγραμμα, γεμάτο δράση και φυσικά νέα τραπέζια με φίλους.
Τώρα που χειμώνιασε σιγά σιγά, έχουμε ξεκινήσει να μαζευόμαστε σε σπίτια και να κάνουμε dinner ή να πίνουμε ένα ταπεινό τσάι.

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που αγαπούν το φαγητό, τότε πρέπει να βρεις μια νέα συνταγή για καλό φαγητό που θα σας κρατήσει συντροφιά.
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ έχω ξεκινήσει να αγαπώ την κρεατόσουπα.
Θεωρώ ότι εκτός από το ότι μας ζεσταίνει, μας δίνει θρεπτικά συστατικά και φυσικά είναι εύγευστη.

Πώς όμως φτιάχνεις κρεατόσουπα;
Πάμε να δούμε;
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτριες πατάτες
2 καρότα
2 σκ σκόρδο
1/2 ματσάκι σέλινο
1 κύβο βοδινό
1 κ.σ αλάτι
1 κ.σ πιπέρι αλεσμένο
4 κ.σ ρύζι
Λάδι για το τσιγάρισμα
2 λίτρα νερό
1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρέας και σβήνουμε με το χυμό από ένα λεμόνι. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει για μια ώρα σε μέτρια φωτιά!
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρά κυβάκια και αφού πέρασε μια ώρα τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι το βοδινό κύβο και το σέλινο και αφήνουμε να βράσει πάλι για 50 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Το κρέας μας θα έχει μαλακώσει αρκετά και ρίχνουμε το ρύζι. Βράζουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να σκάσει το ρύζι και η σούπα μας είναι έτοιμη.
Είστε έτοιμες!