Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Τώρα που η νηστεία ξεκίνησε, ψάχνεις να βρεις τι επιλογές έχεις, ώστε να μπορείς να μην χάνεις και το γλυκό σου.
Το κέικ βρώμης είναι ιδανικό, γλυκό, χωρίς περιττές θερμίδες και πολύ θρεπτικό.
Τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις;

Υλικά:
2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης (ή αλεύρι βρώμης)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας ή μέλι (ή και τα δύο για πιο φυσική γλύκα)
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι (ή γάλα)
2 αυγά
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μία πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι φρούτα ή ξηρούς καρπούς (προαιρετικά, π.χ. βατόμουρα, καρύδια, ή σταφίδες)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ή στρώνετε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα για κέικ.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τις νιφάδες βρώμης, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη (ή μέλι), το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε το μείγμα υγρών στο μείγμα ξηρών υλικών και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αν θέλετε, προσθέστε τα φρούτα ή τους ξηρούς καρπούς και ανακατέψτε.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρετε και απολαύστε!