Μους σοκολάτα on the rock (διαίτης)

Εδώ είμαι ξανά για να σας γλυκάνω αυτή τη φορά! Όλοι λίγο πολύ αυτή την περίοδο προσέχουμε για να βγούμε ξεφουσκωμένοι στις παραλίες! Μετά λοιπόν τις αταξίες του χειμώνα αν είσαι σε διατροφή και θες γλυκό, που να μη ζηλεύει τίποτα απ’ όλα τ’ άλλα, σταμάτα και κοίτα παρακάτω! Σε αυτή την πανάλαφρη μους σοκολάτας παρόλο που λείπουν τα αυγά και η κρέμα γάλακτος είναι τόσο γευστική που θα γίνει η αγαπημένη σας. Η γεύση του ουίσκι ενισχύει την πλούσια γεύση της σοκολάτας, δίνοντας ένα θαυμάσιο γευστικό αποτέλεσμα, ενώ τα καρύδια δίνουν την απαραίτητη τραγανή υφή.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα #stay_hangry

Υλικά για 4 μερίδες:

400 γρ. κουβερτούρα

60 γρ. ουίσκι

80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

120 γρ. φρέσκο γάλα 1,5%

6 κ.σ γιαούρτι 2%

Κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνω το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να κάψει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τη κουβερτούρα σε κομμάτια. Ανακατεύω να λιώσει καλά. Προσθέτω το ουίσκι, τα καρύδια και συνεχίζω το ανακάτεμα! Μόλις κρυώσει λίγο προσθέτω και το γιαούρτι και ανακατεύω. Αδειάζω το μείγμα σε 4 μπολάκια και τα παγώνω στο ψυγείο μέχρι να σταθούν. Πασπαλίζω με κακάο και απολαμβάνω. Έτοιμες!!

01

02

Νίκη Παππά 

food blogger http://voutyromelo.blogspot.gr/

You May Also Like