Στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες μια δροσερή σαλάτα μπορεί από μόνη της να γίνει ένα πολύ ωραίο χορταστικό γεύμα ή δείπνο.
Η ομορφιά της σαλάτας που θα φτιάξουμε σήμερα είναι τα φρέσκα και εποχιακά υλικά της. Αν δεν βρείτε ωραίες φράουλες μπορείτε να αντικαταστήσετε με βατόμουρα, αχλάδια, νεκταρίνια ή σύκα.. Το αφήνω πάνω σας..
Οι επιλογές πολλές και το αποτέλεσμα είναι μια εκπληκτική έκρηξη γεύσης ειδικά όταν συνδυαστεί με το αβοκάντο, το τυρί, το κοτόπουλο και το dressing από λεμόνι και σκόρδο..όνειρο
Την λατρεύω αυτή την σαλάτα και είμαι σίγουρη θα την λατρέψετε και εσείς.
Είναι ένα θαυμάσιο και γρήγορο πιάτο για αυτή την εποχή ..όπου προτιμάμε να περνάμε περισσότερο χρόνο έξω ..παρά στη κουζίνα μας.
Υλικά
1 μεγάλο μαρούλι
1 φλιτζάνι φράουλες, ψιλοκομμένες
2 αβοκάντο, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι καρύδια
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο μπέικον, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μήλα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι σταφύλια
1 φλιτζάνι πορτοκάλι, ψιλοκομμένο
Λίγο τυρί(ταιριάζει το γκοργκοντζόλα αλλά λόγω της ιδιαίτερης γεύσης του..μπορείτε να βάλετε κάποιο άλλο τυρί)
Για το dressing
2 λεμόνια
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/8 φλιτζ. Ξύδ
ι 1/4 φλιτζάνι μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
θαλασσινό αλάτι
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ ..και ετοιμάζουμε την σως …Στύβουμε τα λεμόνια …βάζουμε το σκόρδο ..το ελαιόλαδο.. το ξίδι ..το μέλι τη μουστάρδα..και το αλάτι..Έτοιμη… Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερο αλάτι ..αν χρειάζεται.. Όπως επίσης και λίγο παραπάνω μέλι ..για πιο ελαφριά γεύση…
Καλή όρεξη!!!
Ελένη ♥♥