Ο καύσωνας που είχε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν κάτι που δεν υποφερόταν ακόμα και αν αγαπάμε σαν τρελές το καλοκαίρι.
Οι υψηλές θερμοκρασίες ήταν ανυπόφορες ενώ δροσιά δε μπορούσαμε να βρούμε πουθενά ακόμα και αν ξημεροβραδιαζόμασταν στην παραλία.
Έχετε σκεφτεί όμως ότι για αυτή τη «ζεστασιά» που νιώθαμε δεν έφταιγε μόνο ο καιρός αλλά μπορεί να έφταιγαν και κάποια πράγματα στη διατροφή μας;
Ναι, καλά ακούσατε, αφού το έψαξα και βρήκα τρεις τροφές που μας επηρεάζουν πολύ αρνητικά κατά τη διάρκεια του καύσωνα και δεν πάει καν το μυαλό μας.
Ας τις δούμε..
Αλάτι
Το αλάτι είναι ένα συστατικό που συχνά συστήνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το αλάτι περιέχει νάτριο (έναν βασικό ηλεκτρολύτη), που αυξάνει απότομα την ώσμωση στο αίμα μας και ενεργοποιεί έτσι τον μηχανισμό τής δίψας. H κατανάλωσή του σε περιόδους καύσωνα βοηθάει στην πρόληψη της αφυδάτωσης αρκεί να γίνεται σε λογικά πλαίσια.
Νερό
Πρέπει να καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Ο καύσωνας ανεβάζει πολύ τη θερμοκρασία του σώματος, κάνοντάς το να καταναλώνει πολλή ενέργεια για να το «ψύξει». Ποσότητες όπως 1-1,5 λίτρο, που για τον χειμώνα μπορεί να είναι ικανοποιητικές, το καλοκαίρι είναι πολύ χαμηλές.
Παγωτά
Τα παγωτά είναι συχνά απαραίτητο στοιχείο της διατροφής των ανθρώπων το καλοκαίρι, κυρίως λόγω της δροσερής τους υφής αλλά και της γεύσης. Πρέπει όμως να προσέχουμε τόσο τον τρόπο συντήρησής τους στα ειδικά ψυγεία, ώστε να μην υπάρχει αλλοίωση, όσο και τη ζάχαρη, το λίπος και τις θερμίδες που αυτά μας προσφέρουν, αφού σε συνδυασμό και με την υπόλοιπη διατροφή μας μπορεί να μας «φορτώσουν» με πολλές θερμίδες.