Η ομελέτα είναι ένα κατ’ εξοχήν αντρικό φαγητό, με επικέντρωση στις προτιμήσεις των εργένηδων και των φοιτητών, οι οποίοι την έχουν αναγάγει σε πεδίο γαστριμαργών πειραματισμών τους.
Όμως και για εμάς τις γυναίκες είναι ένα πολύ εύκολο φαγητό, αφού μπορούμε εύκολα να το φτιάξουμε και με μία σαλάτα να έχουμε ένα πλήρες μεσημεριανό γεύμα.
Και μπορεί η ομελέτα να θεωρείται εύκολο φαγητό, όμως και εκείνη έχει τα μυστικά της για να γίνει άκρως πετυχημένη και σίγουρα θα αναρωτιέστε ποια είναι αυτά…
Γάλα
Προσθέτοντας λίγο γάλα στα αβγά που έχουμε στο μπολ για χτύπημα, βελτιώνουμε την υφή μιας ομελέτας, αφού την κάνουμε πιο αφράτη.
Στραγγισμένα ζουμερά υλικά
Πολλοί προσθέτουν ντομάτα στην ομελέτα τους, μανιτάρια ή καλαμπόκι από κονσέρβα. Όμως αυτά τα υλικά δε χάνουν εύκολα τα υγρά τους, οπότε φτιάχνοντας την ομελέτα εξακολουθούν να είναι ακόμα υγρά με αποτέλεσμα η ομελέτα να «παπαριάσει». Οπότε πιέστε ελαφρά με το χέρι τα υλικά ή βάλτε σας σε τρυπητό ώστε να χάσουν μεγάλο μέρος από τα υγρά τους.