Μπολονέζ…η αυθεντική!!!

0011111

Λατρεύω τα μακαρόνια το έχετε καταλάβει… Γενικά λατρεύω τις ιταλικές συνταγές, αν και τελευταία οι περισσότερες ιταλικές γεύσεις έχουν χάσει την αυθεντικότητά τους.. Η μπολονέζ  για παράδειγμα ..στην Ιταλία δεν αποκαλείτε έτσι…

Αν ανοίξετε τους καταλόγους στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στη Μπολόνια, πιθανόν να μη βρείτε πουθενά τη λέξη «Μπολονέζ». Τα μακαρόνια με κιμά θα τα βρείτε ως «al ragù». Στην αυθεντική της εκδοχή περιέχει διαφορετικούς τύπους μοσχαρίσιου κιμά, με ενίοτε προσθήκη και χοιρινού, κρεμμύδι, σέλερι, καρότο, ντομάτες και κόκκινο κρασί. Η σάλτσα μπολονέζ  δεν είναι από τις γρήγορες, αφού πρέπει να σιγομαγειρευτεί για να δέσουν σωστά όλα τα υλικά.. Η προετοιμασία της προϋποθέτει συγκεκριμένες τεχνικές. Σε διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο προτιμούν να τη συνδυάζουν με σπαγγέτι, όμως στην Ιταλία παραδοσιακά τρώγεται με πλατιά ζυμαρικά, όπως λαζάνια, ταλιατέλες ή παπαρδέλες.

Ελένη ♥♥

 

You May Also Like