Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, χαρακτηριστική της κινεζικής κουζίνας και όχι μόνο, δίνει ιδιαίτερο άρωμα στα πιάτα όπου προστίθεται αλλά μπορεί να καταναλωθεί και ως αφέψημα.
Γιατί όμως είναι σημαντικό να την εντάξουμε στη μαγειρική μας; Ας το μάθουμε..
Ανακουφίζει από τη ναυτία και ηρεμεί το ταραγμένο στομάχι
Ιδανικό για όσους υποφέρουν από ναυτία ή για τις εγκυμονούσες.
Ανακουφίζει από χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις των συνδέσμων και των μυών όπως η αρθρίτιδα
Σύμφωνα με έρευνες το αιθέριο έλαιο πιπερόριζας χαλαρώνει, ζεσταίνει και αντιμετωπίζει τις φλεγμονές, ιδιαίτερα το χειμώνα. Ωστόσο χρειάζεται μέτρο στη χρήση του καθώς μπορούμε να χρησιμοποιούμε μόλις 5-10 σταγόνες του, διαλυμένες σε κάποιο άλλο λάδι όπως το αμυγδαλέλαιο.
Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν να προστατεύει από τις κυτταρικές βλάβες .
Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες
Σε κλινικές μελέτες η πιπερόριζα αναχαιτίζει την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών όπως ο Σταφυλόκοκκος και το E. Coli, ενώ η θερμαντική δράση του ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος .
Δίνει στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική ένα ιδιαίτερο άρωμα
Είτε στη ζαχαροπλαστική, είτε στη μαγειρική το τζίντζερ δεν περνάει ποτέ απαρατήρητο!