Τα λάθη στο ρύζι μας

Το ρύζι όσο εύκολο φαγητό και αν θεωρείται παρ όλα αυτά έχει τη δική του δυσκολία καθώς μπορεί εύκολα να «χειλώσει»  ή ακόμα και να κολλήσει με αποτέλεσμα να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να είναι και άνοστο..

Πως όμως γίνεται το τέλειο ρύζι; Αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες παρακάτω..

Δοσολογίες

Χρειάζεστε 1,5 με 2 φλιτζάνια υγρού για κάθε φλιτζάνι ωμού ρυζιού. Αν μαγειρεύετε καστανό ρύζι, θα χρειαστείτε 2 φλιτζάνια υγρού.

Ξέπλυμα

Το ξέπλυμα του ρυζιού πριν το μαγειρέψετε δεν είναι απαραίτητο καθώς αν βάλετε το ωμό ρύζι κάτω από κρύο νερό για 2 περίπου λεπτά, όταν το μαγειρέψετε θα είναι πιο μαστιχωτό και όχι τόσο σπυρωτό.

Γνώση της κουζίνας

Μόλις το ρύζι πάρει μία βράση, θα θέλετε να μειώσετε την ένταση και να σκεπάσετε την κατσαρόλα.

Μην αφήνετε το ρύζι να «ξεκουραστεί»

Το ρύζι φροντίστε να το καταναλώσετε άμεσα.

Πιρουνίστε το

Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να το ανακατέψετε ελαφρά και να γίνει πιο αφράτο.

You May Also Like