Τα γεμιστά μπισκότα στο cheesecake

Το cheesecake αποτελεί ένα πολύ ωραίο και ελφαρύ γλυκό και χάριν της ευκολίας του στην παρασκευή του προτιμάται από όλο και περισσότερες γυναίκες.

Υπάρχει cheesecake με βύσσινο, με λεμόνι, με κεράσι…και τώρα εγώ θα σας παρουσιάσω μία συνταγή που βρήκα στο site του Άκη Πετρετζίκη για cheesecake με γεμιστά μπισκότα!

Καλή επιτυχία και περιμένω τις εντυπώσεις σας!

Υλικά

Για τη βάση

  • 300 γρ. γεμιστά μπισκότα με κρέμα
  • 125 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

  • 400 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους
  • ½ κ.γ. χρώμα ζαχαροπλαστικής μοβ σε πάστα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για τη βάση

Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε.

Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μπλέντερ με τα μπισκότα.

Χτυπάμε για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και να γίνει σαν ζύμη.

Απλώνουμε το μείγμα με τη βοήθεια ενός ποτηριού με ίσιο πάτο σε ένα στρογγυλό τσέρκι με αποσπώμενη βάση 23 εκ.

Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για την κρέμα

Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα να  αφρατέψει για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά να ενσωματωθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα. Δεν το χτυπάμε πολύ γιατί μπορεί να μας κόψει.

Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από το μπισκότο.

Στην υπόλοιπη κρέμα προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι να πάει το χρώμα παντού και την απλώνουμε από πάνω.

Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να δέσει το γλυκό.

Σερβίρουμε με την μαρμελάδα και λίγα σπασμένα γεμιστά μπισκότα με κρέμα.

You May Also Like