Τα cupcakes είναι αγαπημένο γλυκό και όσο χειμωνιάζει τα απογεύματα μας έχουμε ανάγκη να είναι γεμάτα από ζεστό καφέ και γλυκιές μυρωδιές και γεύσεις.
Ναι ντε..Για εκείνα τα απογεύματα με την κολλητή μας μιλάω ή τον φίλο μας στον καναπέ δίπλα στο τζάκι.. Με τη βροχή να πέφτει έξω και εσύ απλά να χαλαρώνεις και να ζεις τις στιγμές σου..
Όμως σε πολλές μπορεί τα cupcakes να φαίνονται δύσκολα και άκρως απαιτητικά στην παρασκευή τους. Ειδικά αν δεν το έχεις και πολύ με τη ζαχαροπλαστική.. Όμως όλα αυτά μέχρι σήμερα καθώς ο Άκης Πετρετζίκης ήρθε να μας λύσει τα χέρια και να μας παρουσιάσει μία πολύ εύκολη συνταγή για υπέροχα cupcakes χωρίς μίξερ…
Χαρτί, μολύβι και καλή όρεξη!
Συστατικά
Για τα cupcakes
- 200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. Κουβερτούρα
- 50 γρ. Καρύδια
- 5 μπανάνες ώριμες
- 160 γρ. Ταχίνι
- 100 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 κ.σ. νερό
- 50 γρ. Μέλι
- βρώσιμα λουλούδια (πρίμουλες, πανσέδες, βιολέτες)
- ζάχαρη κρυσταλλική
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα cupcakes
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, τα καρύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τις μπανάνες και τις πιέζουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να πολτοποιηθούν.
Προσθέτουμε το ταχίνι, τον χυμό πορτοκάλι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μείγμα με το ταχίνι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Σε μία φόρμα για cupcakes με 12 θήκες τοποθεετούμε ειδικές χάρτινες θήκες για cupcakes.
Γεμίζουμε με ένα κουτάλι την κάθε θήκη μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε και αφήνουμε 1 ώρα για να κρυώσουν.
Για το σερβίρισμα
Βάζουμε σε ένα μπολ το ασπράδι με το νερό και ανακατεύουμε.
Με ένα πινέλο απλώνουμε το μείγμα πάνω στα λουλούδια και τα περνάμε από τη ζάχαρη.
Αφήνουμε στην άκρη για 3-4 ώρες μέχρι να στεγνώσουν και σταθεροποιηθούν.
Σερβίρουμε με το μέλι και στολίζουμε με τα λουλούδια.