Ακόμα ένα πιάτο το οποίο σίγουρα θα σας συγκλονίσει ειδικά αν είστε λάτρεις της λιαστής ντομάτας ..όπως είμαι εγώ.. Το αγαπημένο φετουτσίνι συνάντησε τα μανιτάρια και τις λιαστές ντομάτες και το αποτέλεσμα είναι super…
Υλικά
1 πακέτο φετουτσίνι
250γρ. φρέσκα, μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
100 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κ.σ. βασιλικό αποξηραμένο ή αν έχετε φρέσκο ακόμη καλύτερα
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά.. Προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για ακόμα 2-3 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα και το βασιλικό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βράζουμε τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με 1/2 φλ. νερό από τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα σε όλα τα μακαρόνια, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό και προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή φρέσκο πιπέρι.
Καλή όρεξη!!!
Ελένη ♥♥